The Ballad of John and Paul

Restriksjoner i forbindelse med pandemien stoppet Masters of The Pasts premiereforestilling i Oslo Konserthus – men “the show must go on” i Sarpsborg, Fredrikstad og Lillestrøm.

4. og 5. februar spilles forestillingen på Sarpsborg scene og 11. februar på Den Blå Grotte i Fredrikstad. 12. februar spilles forestillingen i Lillestrøm Kultursenter. “Masters of the past” er teamet som sto bak konsertserien “It Was Fifty Years Ago Today”, som ble spilt landet rundt i perioden 2013-2021. Nå har de lagd et nytt konsept som fokuserer på bruddet og historien om The Beatles og partnerskapet Lennon/McCartney.

Masters of the past ønsker velkommen til en forestilling med tilbakeblikk på hele karrieren til The Beatles, der vi ser nærmere på Lennon/McCartney-samarbeidet, og spiller de beste og de viktigste låtene de laget. Vi ser nærmere på det spesielle vennskapet og partnerskapet som John Lennon og Paul McCartney hadde, og hvorfor det ble den viktige bærebjelken i The Beatles.
“It Was Fifty Years Ago Today”-forestillingene har nå vært gjennom samtlige låter som ble gitt ut av The Beatles i 7 unike forestillinger over 7 år. Nå oppsummerer vi, og lager en koronaforsinket forestilling med utgangspunkt i bruddet i 1970.
10. april 1970 sender Paul McCartney ut en pressemelding om at han gir ut en soloskive, og at Lennon/McCartney samarbeidet er over. Det betyr også at The Beatles oppløses, og at vennskapet som har holdt bandet sammen, går over i åpen krangling og rettssaker dem imellom. The Beatles har fortsatt ikke rukket å gi ut “Let It Be”-albumet før bandet blir oppløst.
“It Was Fifty Years Ago Today”-bandet med vokalistene Eirikur Hauksson, Stian Joneid, Frode Vassel, og Kim Wifladt skal endelig ut på tur igjen, og nå drar selveste Tom Mathisen til Liverpool og London for å nøste opp i historien om John og Paul og The Beatles. Vi skal gå rett til kildene, myter skal knuses, og ny Beatles-historie skal fortelles av selveste fortelleren.
Her er det mye som må undersøkes:
Hvordan kunne The Beatles framvise en kreativitet og produktivitet som ingen andre band har vært i nærheten av – verken før eller siden?
Hva var det med det kreative samarbeidet og rivaliseringen dem imellom som låtskrivere som gjorde dem unike?
Hvordan klarte de kunststykket å være ledende både på hitlistene, og når det gjaldt å skape nye musikalske uttrykk innenfor rock samtidig?
Følg med! Følg med!

Forestillingen skulle ha hatt premiere i Oslo Konserthus 15. januar 2022, men ble avlyst på grunn av koronarelaterte restriksjoner på publikumsantall. De som hadde kjøpt billetter fikk tilsendt en epost med info om refundering eller bytte av billetter. Forestillingen er imidlertid bebudet å settes opp der igjen 26.mars.

Billetter Sarpsborg
Billetter Fredrikstad
Billetter Lillestrøm AVLYST

Legg inn en kommentar