Blå plakett på husveggen til Savile Row 3

Plakett under montering. Foto: Richard Porter.

I dag ble Beatles’ siste konsert hyllet, vel femti år etter begivenheten. En blå minneplakett ble festet til murveggen på Apples hovedkvarter den gangen, Savile Row nr 3. På plaketten står det å lese:

The Beatles
played their last
live performance
on the roof
of this building.
30th January
1969

Eller på norsk: The Beatles spilte sin siste live forestilling på taket av denne bygningen 30. januar 1969.

Høyt henger den. Foto: Richard Porter.

Et tidligere forsøk på å dekorere husveggen, den gangen en grønn plakett fra bydelen City of Westminster i anledning 40 år siden konserten, ble avslått av de som eide bygningen da. Men nå er det nye eiere, og disse er mer velvillig stilt til å minnes The Beatles. Den tidligere Applebygningen er nå en butikk i kjeden Abercrombie Kids, som selger klær til barn. Dermed er den åpen for publikum, så det er bare å ta seg en tur og titte. En større markering og feiring av at plaketten er på plass finner sted senere denne måneden, sier Richard Porter, primus motor i den britiske Beatlesklubben.

 

Fra tidligere er det tre andre slike runde, blå minneplaketter i London som er Beatlesrelaterte, og alle er relativt nye – fra etter 2010. Det er en slik på bygningen som tidligere huset Apple-butikken i Baker Street 94, en på huset der Brian Epstein hadde sine NEMS kontorer i Argyll Street 5-6, og til slutt en i huset i Montagu Square 34 hvor Ringo hadde en leilighet som han bl.a. leide ut til Jimi Hendrix og senere John & Yoko i 1968.

Apple-butikken i Baker Street, denne plaketten er fra 2013 og erstattet en tidligere plakett fra 2003 som bare hadde John Lennons navn.

 

Epsteins kontorer i Argyll Street, plaketten ble satt opp i 2014.

 

Ringos leilighet i Montagu Square 34, avduket av Yoko Ono i 2012.

Den nye plaketten før den ble montert på veggen.

1 Response

  1. Beatle-Joe sier:

    Absolutt på sin plass å markere. Burde kanskje skjedd 30. januar… Bedre sent enn aldri!

Legg inn en kommentar