Boken om Mal Evans

Kenneth Womacks bok om Mal Evans bygger bl.a. på Mals egne dagbøker og samtaler forfatteren har hatt med Mals familie.

Den første biografiboken om Mal Evans, Beatles’ kjære venn, fortrolige, altmuligmann og roadie.

Malcolm Evans, Beatles mangeårige roadie, personlige assistent og hengivne venn, var et uvurderlig medlem av bandets indre krets. Evans var en ruvende skikkelse i hornbriller. Evans var stor i Beatles-historien, og bidro til tider som utøver og til tider tekstforfatter, mens han kjempet mektig for å beskytte sine elskede “gutter”. Han var der for hele gruppens bemerkelsesverdige historie uten sidestykke: fra Shea Stadium-triumfen til skapelsen av den tidløse omslagskunsten for “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” og den berømte Let It Be-takkonserten.

Etter å ha forlatt en stabil jobb som telekommunikasjonsingeniør for å fungere som veileder for dette nystartede bandet, var Mal den merkelige mannen fra starten – eldre, gift med barn og uten erfaring fra musikkbransjen. Og likevel kastet han seg hodestups inn i deres verden, reiste over hele kloden og gjorde seg selv uunnværlig.

I årene etter Beatles’ oppløsning fortsatte Big Mal i sin ansettelse da hver av dem begynte på solokarrierer. I 1974 var han fast bestemt på å gjøre suksess som låtskriver og plateprodusent, og satte kursen mot et nytt liv i Los Angeles, hvor han skrev memoarene sine. Men i januar 1976, på randen av å dele boken sin med verden, fikk Evans sin historie en tragisk slutt under en intern konflikt med Los Angeles Police Department.

For Beatlestilhengere har Mals liv og utidige død alltid vært innhyllet i mystikk. I flere tiår var hans dagbøker, manuskripter og enorme samling av minner savnet, tilsynelatende tapt for alltid … inntil nå.

Ved å jobbe med full tilgang til Mals upubliserte arkiver og etter å ha gjennomført hundrevis av nye intervjuer, gir Beatles’ lærde og forfatter Kenneth Womack leserne en full fortelling om Mals ukjente historie i hjertet av Beatles-legenden. “Living the Beatles’ Legend: The Untold Story of Mal Evans” er overdådig illustrert med usette bilder og diverse fra Mals arkiver den manglende puslespillbrikken i Fab Fours utrolige historie.

Utgivelsesdato er 14. november. Det blir flere tilstelninger med boklansering i USA, f.eks. fredag 17. november hvor forfatter Kenneth Womack har med seg Mal Evans’ sønn Gary til et slikt event på Rock & Roll Hall of Fame i Cleveland.

Man kan forhåndsbestille boken fra Big Dipper til kr 449.

Neste år kommer Mals dagbøker ut også.

Legg inn en kommentar