Boken om Mal Evans

Mal Evans og Ringo Starr leker cowboy i 1964

Kenneth Womacks biografi om Mal Evans kommer ut 13. juni 2023. Her er beskrivelsen:

Malcolm Evans, Beatles mangeårige roadie, personlige assistent og hengivne venn, var et uvurderlig medlem av bandets indre krets. Evans var en ruvende skikkelse i hornbriller. Han var veldig involvert i Beatles-historien, og bidro til tider som utøver og til tider tekstforfatter, mens han kjempet mektig for å beskytte sine elskede “boys”.

Etter å ha forlatt en stabil jobb som telekommunikasjonsingeniør for å fungere som veileder for dette nystartede bandet, var Mal den merkelige mannen fra starten – eldre, gift, hadde barn og ingen erfaring fra musikkbransjen. Og likevel kastet han seg hodestups inn i deres verden, reiste over hele kloden og gjorde seg selv uunnværlig.

Mal anla bart når Paul anla bart. Han fulgte moten deres.

Mal med John Lennon og May Pang i Los Angeles.

I årene etter Beatles’ oppløsning fortsatte Big Mal i sin ansettelse da hver av dem begynte på solokarrierer. I 1974 var han fast bestemt på å bli kjent som låtskriver og plateprodusent, og satte kursen mot et nytt liv i Los Angeles, hvor han skrev sine memoarer. Men i januar 1976, like før han skulle dele boken sin med verden, fikk Evans sin historie en tragisk slutt under en intern konflikt med politiet.

For Beatles tilhengere har Mals liv og utidige død alltid vært innhyllet i mystikk. I flere tiår var hans dagbøker, manuskripter og enorme samling av minner savnet, tilsynelatende tapt for alltid … inntil nå.

Ved å jobbe med full tilgang til Mals upubliserte arkiver og etter å ha gjennomført hundrevis av nye intervjuer, gir Beatlesforfatter Kenneth Womack leserne en full fortelling om Mals ukjente historie i hjertet av Beatles-historien. “Living the Beatles’ Legend: The Untold Story of Mal Evans” er overdådig illustrert med usette bilder og saker fra Mals arkiver den manglende puslespillbrikken i beatlenes utrolige historie.

Amazon i USA er boken allerede mulig å forhåndsbestille.

Forlag: Dey Street Books
Språk: ‎ Engelsk
Innbundet: 352 sider
ISBN-10: ‎ 0063248522
ISBN-13: ‎ 978-0063248526

Også selve dagbøkene til Mal Evans er planlagt utgitt senere.

Legg inn en kommentar