Cavernbilde forbedret

Et fargelagt bilde vi fant på et forum

Det tok selvsagt ikke lang tid fra de to nyoppdagede bildene av The Beatles fra Cavern Club var publisert på nettet til ble tuklet med av fans med fotobehandlingsprogrammer. Her er to fargeleggingsforsøk.

Fargelagt og retusjert av oss

Så er det de som har brukt maskinlæring til å forbedre svarthvitt-bilder. Her er et slikt forsøk:

Forbedring ved maskinlæring. Georges ansikt er dessverre for uklart for dagens tilgjengelige metoder.

Når vi nå er inne på Cavern Club, så er det nye opplysninger tilgjengelig om hvor den nye Cavern Club ligger i forhold til den gamle. Tidligere ble det hevdet at den nye klubben okkuperer omslag 75% av den gamle, pluss ekstra arealer i tillegg. Nå er dette tallet redusert til omslag 50%, etter at plantegninger av den gamle klubben har dukket opp.
Her er en ny tegning som viser de to Cavern Club-utgavene sammen.

Plantegning av Cavern Club.

Det blå feltet markerer gamle Cavern Club. Det gule er den nye Cavern Club. Den grønne er der den nye Cavern Club overlapper den gamle. Den opprinnelige scenen til den gamle Cavern Club er vist i rødt.
I denne plantegningen kan du sjekke nøyaktig hvor du står i den nåværende Cavern-klubben og hva du står over i originalen!

For eksempel:
1. Barserveringen på den mindre scenen i nye Cavern ligger omtrent over den originale garderoben.
2. Garderoben til den nye er direkte i sentrum av hovedtunnelen til den opprinnelige Cavern.
3. Den større scenen og en del av dansegulvet til den nye Cavern er plassert rett over bunnen av trappen der betalingspulten var i den opprinnelige Cavern.
4. Dametoalettet til den nye Cavern er plassert nesten rett over plasseringen av toalettinngangen på den originale Cavern.

Interessant nok er det INGEN overlapping av den nye Cavern med området hvor den opprinnelige scenen til den gamle Cavern Club var!

Vi må også huske at den opprinnelige Cavern ble utvidet i 1964, altså etter at Beatles hadde spilt der for siste gang. Det som er ganske irriterende er at folk fra Liverpool gjerne påstår at gamle Cavern Club lå på motsatt side av gaten. Men det er fordi et lokale på andre siden midlertidig kalte seg Cavern Club på syttitallet etter at den opprinnelige var stengt.

Legg inn en kommentar