Dansk signert “white album”

Eksemplaret som ble solgt på auksjon i Danmark. Illustrasjon: Lauritz.com

Det danske auksjonshuset Lauritz hadde et interessant objekt som gikk under hammeren i går. Et eksemplar av “The Beatles” – i Norge også kjent som “det hvite dobbelalbumet” – signert av John Lennon mens han var i Thy i Danmark julen 1969 til januar 1970. Det var sågar signert to steder, både på baksiden av plateomslaget og på baksiden av hans eget portrettfoto. Det var et nummerert omslag (no. 0484251).

Klikk bildet for en forstørrelse av signaturen. Illustrasjon: Lauritz.com

Historikken til albumet var at selgerens far i 1970 jobbet som radiomekaniker i Thisted Musikhus og reparerte John Lennons forsterker. I den forbindelse får han signert albumet. Det var et eksemplar som har fått litt medfart i årenes løp, og en annen spesiell ting var at begge de platene som lå inni omslaget var plate nummer 2, altså side 3 og 4. En annen ting var at den ene platen var presset i Danmark og den andre i England.

De to platene. Begge LPer er side 3 og 4. Klikk bildet for å se baksidene. Illustrasjon: Lauritz.com.

Auksjonshuset opererte med en meget sober prisvurdering: 6000 danske kroner, noe som tilsvarer litt over 8000 norske. Da vi kikket innom auksjons-siden for et par dager siden var det gjeldende budet på 4000 danske kroner, altså litt under 5500 norske. I tillegg har auksjonshuset et hammerslagsgebyr på 95 kroner og et salær på 22,5 % av sluttsummen som kommer i tillegg.

Signaturen på baksiden av portrettfotografiet. Klikk for forstørrelse. Illustrasjon: Lauritz.com.

Men da selve auksjonsdagen kom i går ble det fart i budgivingen, og det endelige budet lød på hele 31000 danske kroner, noe som tilsvarer over 42000 norske. Med hammerslagsgebyr og salær skulle det tilsvare 38091 danske kroner eller 51609 norske kroner! Vi gratulerer!

Kilde: Lauritz.com

Legg inn en kommentar