Dark Horse Records har spennende planer

Dhani og Olivia Harrison snakker om Dark Horse Records i et nytt intervju med bladet Rolling Stone. På slutten av intervjuet får vi noen glimt av hva som kan komme fra det gjenopplivede plateselskapet.

Vi hopper rett til slutten: Selskapets arkivforskning har kommet opp med en skattkiste av uutgitt George Harrison-materiale. “Vi har folk som graver gjennom fjell av bånd, og de kommer stadig med noe,” sier Dhani. “Bokser og esker med dem.” Dette året markerer 50-årsjubileet for “All Things Must Pass”, og Dhani og arkivarene hans har avdekket timer med uutgitt materiale og uhørte sanger fra disse øktene. “Mye av det er på bootlegs, men vi har bedre versjoner,” sier Olivia. “Vi har alle 24-spors opptakene av “All Things Must Pass”, og vi fant mange forskjellige ting og studiosnakk.”

Det ser med andre ord ut som det er duket for en 50-års jubileumsutgave av “All Things Must Pass” – med ekstra materiale. Neste år markeres 50-årsjubileet for “Concert for Bangladesh”, fulgt i 2023 av 50-årsmarkeringen av “Living in the Material World.” Hvert av disse prosjektene kan komme i utvidede utgaver, selv om detaljene for dette så langt ikke er utarbeidet.

Dhani sier at det han oftest blir spurt om av farens fans er mer fra den kontroversielle turnéen George hadde USA i 1974. Han sier at han har lyttet på båndopptak av alle konsertene og er enig i at faren ikke var i best form stemmemessig, men likevel føler han at showene ga et annet aspekt av George’s musikk. “Stemmen hans er ganske sliten, men etter min mening høres den bra ut,” sier han. “Den er raspete, og har grus. Du kan høre skjørheten i alle sangene. Det er en annen tilnærming til musikken hans.” Olivia sier at flere av forestillingene også ble filmet, på scenen og utenfor scenen, og at av dette materialet kan det lages en dokumentar. “Jeg tror det ville være en flott turnéfilm,” sier hun. “Opptakene i kulissene er fantastiske og hysteriske. Det skjer ting bak scenen som ikke foregår lenger. Nå er alt så innøvd og tørt, det motsatte av spontant.”

Kilde: Rolling Stone

Legg inn en kommentar