Decca tape til salgs

Et spolebånd med en del av The Beatles berømte mislykkede prøvespilling for Decca Records er nå gjenstand for salg via auksjon fra Sotheby’s.

“Dette dyrebare båndet har en spesiell plass i musikkhistoriske annaler,” sier Dr. Gabriel Heaton, Sothebys spesialist på bøker og manuskripter. “Dette er en unik innspilling fra Beatles første prøvespilling for Decca første nyttårsdag 1962 – en av de første fruktene av Brian Epsteins ledelse og en enorm mulighet for det unge bandet. ”

Under Epsteins management spilte det ennå ikke oppdagede bandet inn 15 sanger for plateselskapet i løpet av 1. januar. Dessverre inneholder dette båndet – som en gang tilhørte Epstein selv – bare syv av de femten sangene. Prøvespillingen var nok opprinnelig fordelt på to slike bånd, men det andre båndet har forsvunnet i løpet av årenes løp.

Sothebys beskrivelse:
0,25 tommers (6,35 mm) åpent magnetbånd på en 5 tommers (127 mm) Phillips-merket spole merket “2” med kulepenn, inneholder ca.15 minutter og 20 sekunder mono-innspilling på 7,5 tommer i sekundet, av The Beatles som fremfører syv sanger (“Money”, “The Sheik of Araby”, “Memphis Tennessee”, “Three Cool Cats”,”Sure to Fall (in love with you)”,”September in the Rain”, og “Like Dreamers Do”) i Decca Studios , London, 1. januar 1962, huset i en moderne boks (Emitape, for en 5,75 tommers spole) merket “2” og “THE BEATLES” i kulepennskrift; nå plassert i en skreddersydd tøyboks; enden av båndet er frynsete og sprøtt med 280 mm løsrevet; [med:] CD-overføring, herkomstbrev og ekthetsbevis.

Ekthetsbrev

Beatles-historiker Mark Lewisohn har bekreftet at denne versjonen av Decca-innspillingen er unik: “På slutten av ‘Three Cool Cats’ er det en enkelt basstone mer enn noen versjon vi har hatt før. Sangen ‘September in the Rain’ er fire sekunder lenger enn noen annen av de sirkulerende versjonene, da den inkluderer en vokallinje som alltid redigeres. Disse bittesmå forskjellene markerer båndet som originalt fra Brian Epstein, ikke noe som er hentet fra noen annen kjent kilde” (privat kommunikasjon, 2018).

Båndet har vært eid av Brian Epsteins nevø, Henry Epstein – som arvet det. Sothebys estimerer en salgspris på 50 000 – 70 000 GBP. Nettbudgivning åpnes 6. desember 2019 klokken 15.00.

Beatles-auksjonen inneholder 25 interessante lots, som klær eid og brukt av Beatlesmedlemmene og John Lennons brødrister!

Brødristeren til John og Yoko

Lenke: Beatlesauksjonen til Sotheby’s

Legg inn en kommentar