Sgt Pepper i Dolby Atmos

Beatles sprer nå sin kjærlighet i Dolby Atmos. Foto: © Apple Corps Ltd

Den nye surroundteknologien heter Dolby Atmos, og av 50-årsjubileumsutgavene av Beatlesalbumene er det kun det nyeste – “Abbey Road” – som er utgitt med denne for det kommersielle markedet.

Nå skal “Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band” også være surroundmikset i Dolby Atmos, og Apple har valgt å stelle i stand lyttearrangementer i Liverpool, hvor folk kan møte opp og få høre det legendariske albumet gratis. Hensikten er vel uansett å få blest om teknologien, og oppmuntre folk til å oppgradere sine surroundanlegg. Mens kinoutgavene av Dolby Atmos gjerne opererer med over 100 høyttalere, holder det gjerne med at man har et par ekstra høyttalere hengende i taket i hjemmeversjonen. Det er nemlig lyden ovenifra som er litt av hemmeligheten med teknologien.

Man må booke billettene på forhånd fra denne siden, men det er som sagt gratis. Arrangementet heter “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band – The Immersive Experience” og skal avholdes hver dag mellom 19. desember 2019 og 9. januar 2020 i Dr Martin Luther King Jr bygningen som ligger på Royal Albert Dock i Liverpool.

Det er Giles Martin som har foretatt miksingen, og han sier til avisen Liverpool Echo at “Uten Liverpool ville det ikke ha vært noen Sgt Pepper. Liverpool er hvor det burde være. Folk vil være fullstendig innhyllet i lydlandskapet, som er ulikt alt annet. For meg er det som å tenke at man faller gjennom platens vinyl og inn i denne verden hvor du er omringet av The Beatles. Det er som å sitte i Abbey Roads Studio 2 og Beatles spiller for deg.”

Legg inn en kommentar