Det tredje signerte Abbey Road – albumet

Amerikansk Abbey Road, signert av alle 4 Beatler.

Et tredje “Abbey Road” album signert av alle fire i Beatles har dukket opp på ebay, og dette er det første kjente amerikanske eksemplaret. De to tidligere kjente eksemplarene som har vært til salgs er britiske førsteutgaver, som Beatles signerte for sine trofaste fans i 1969. Lizzie Bravo – ei av jentene som koret på “Across The Universe” er ei av disse, og det andre britiske eksemplaret tilhørte hennes venninne Cathy Sarver. Begge har solgt sine eksemplarer i ettertid.

Denne amerikanske utgaven av albumet ser ut til å ha blitt signert ved forskjellige anledninger opp igjennom årene, og John Lennon har datert sin autigraf ved å legge til “80”. Signaturenes ekthet er autentisert av eksperten Frank Caiazzo. George Harrison har hatt det travelt og bare signert “George H.” – ja i det hele tatt ser det ut til at alle fire har hatt det relativt travelt når de signerte. Dette bidrar imidlertid til autentiseringen, dersom man skulle ha forfalsket autografene ville man nok ha gjort seg mer flid.

I tillegg til de tre autentiserte eksemplarene finnes det mange forfalskede, som regel stammer disse fra California. Du kan lese om både de tre kjente og de forfalskede eksemplarene på denne bloggen.

Autentiseringsbrev

Selv om dette er en auksjon, så er det også satt en “kjøp nå” pris: $89,999.99 som tilsvarer 768 705,- norske kroner.

Kilde: ebay

Legg inn en kommentar