Da Beatles ikke kom til Roslagen

Arrangører som hadde kontakt med The Beatles under deres høstturné i Sverige i 1963 ville gjerne at gruppen skulle opptre i Skebo Loge, som var et populært etablissement i Roslagen på den tiden. Men da The Beatles var litt dyre (ryktene varierer mellom 1200 og 1450 kr) så takket Skebo Loge nei og hyret isteden inn den lokale gruppen The Limericks! Ut fra plakaten ser det ut som konserten på Skebobruk skulle ha gått av stabelen lørdag 26. oktober, da Beatles hadde to konserter i Kungliga Hallen i Stockholm. Det er bare en drøy times kjøretur i mellom, så de kunne kanskje ha rukket tre konserter? Det gjorde de i hvert fall dagen etter i Göteborg.

Skebo Loge finnes ikke lengre, men det hender seg at den lokale puben i Skebo arrangerer konserter når kalenderen viser 26. oktober for å feire dagen da Beatles kunne ha spilt der!

Beatles Sverigeturné 1963:
25. oktober Karlstad Sundsta-aulan, to fullsatte konserter
26. oktober Stockholm Kungliga Hallen, to fullbookede konserter med totalt 5600 personer.
27. oktober Göteborg Circus, tre konserter med 1700 personer på hver!
28. oktober Borås Boråshallen, publikum: 3000 stk
29. oktober Eskilstuna Sporthallen, publikum: 3000 stk

Det var eieren av konsertbyrået Telstar, Bengt-Åke Bengtsson (1931-2016) som skrev kontrakt med Brian Epstein og fikk Beatles til Sverige. Han fortalte i 2013 at “John Lennon var noe innesluttet og gikk ofte for seg selv. Det var i stedet Paul McCartney som var den dominerende, lett å ha med å gjøre og den som mest ble jaget av jentene”.

Legg inn en kommentar