P.I.L.S. ispedd litt W.I.N.G.S.

Wings, her ved Paul McCartney, Denny Seiwell, Denny Laine og Henry McCullough.

NRK-programmet P.I.L.S. (Populærmusikk Ispedd Litt Sladder) som går på P1 og som er ledet av Bård Ose og Finn Tokvam er i gang med en serie om Wings. Foreløpig har to programmer blitt sendt. I det første programmet, som gikk på lufta 2. mars forteller man litt om rekrutteringen av medlemmene Denny Seiwell, Denny Laine og Henry McCullough. Hvem var disse folka og hvordan gikk det?

Neste program gikk av stabelen 16. mars og tar for seg 1973. Når Wings skal spille inn “Band On The Run” forsvinner to av fem medlemmer. Trommis Geoff Britton og gitarist Jimmy McCulloch kommer inn, Britton forsvinner ut igjen og inn kommer Joe English. Programmet avslutter med USA-turnéen i 1976 og Ose reklamerer med at historien vil fortsette på P.I.L.S. etterhvert. Programmet sendes til vanlig på lørdager etter Dagsnytt kl 14.

Program 1 (27 minutter)
Program 2 (27 minutter)

De to herrene har forøvrig også gjort det til en tradisjon å ta en årlig tur til Liverpool og invitere med seg Beatlesfans i regi av reisearrangøren Fotefar. Årets utgave foregår 22.–26. mai 2019, og i år ser det ut til at  det kun er Bård Ose som er med, han vil fremføre daglige kåserier på turen.

Legg inn en kommentar