Dødsryktene om Paul på Radio Vinyl

Lars Eikanger og Yan Friis

Nytt spesialprogram på Radio Vinyl: Døde Paul McCartney i september 1966, og ble hans plass i Beatles erstattet av William Campbell, en skotsk dobbeltgjenger som i all hemmelighet ble trent opp til å gå, snakke og se ut som Paul?

Konspirasjonsteorien tok fyr høsten 1969 da en amerikansk radiojournalist viet et helt program til de såkalte bevisene. Det var mange av dem. Og enda flere skulle dukke opp når Hardy-gutter over hele kloden begynte å grave i Beatles’ plater – både i rillene og coverne. Til slutt ble Beatles’ Apple-selskap nødt til å dementere ryktene, og Paul selv måtte forsikre verden om at han var så levende som bare det.

Men var han det? Konspirasjonsteorier gir seg aldri. Lars Eikanger og Yan Calmeyer Friis tar lytterne med på sightseeing i bevismaterialet. Sa John “I buried Paul” og “turn me on dead man” på “The White Album”? Avslørte William Campbell at Paul døde en onsdag morgen klokken fem i “She’s Leaving Home”? Og hva med overfloden av visuelle bevis på Beatles’ platecovere?
Hør og se selv. Og bli med Lars og Yan i jakten på Paul.

Torsdag 18. januar kl. 19
Reprise søndag 21. kl. 19 og tirsdag 23. kl. 22

Lenke: Radio Vinyl – Paul is dead

Legg inn en kommentar