Et stykke historie

Colin Hantons originale trommesett. © Julien’s Auctions

Et stykke Beatleshistorie er på vei til å bli auksjonert ut hos Julien’s Auctions i deres store musikkauksjon MUSIC ICONS, som foregår fra fredag 20. mai til søndag 22. mai live fra Hard Rock Cafe® New York og online på juliensauctions.com. Objektet vi snakker om: Colin Hantons originale trommesett som ble brukt i the Quarry Men.

The Quarry Men (skrives også The Quarrymen her og der) startet som John Lennon og en gjeng av hans tenåringsvenner, og skulle gradvis utvikle seg til Beatles. På vei til auksjon for første gang er et John Gray and Sons Ltd. hvit finish “Broadway” trommesett kjøpt fra Frank Hessys berømte musikkbutikk i Liverpool høsten 1956 av Colin Hanton, trommeslageren til The Quarry Men fra 1956 til 1959, som var en del av gruppen gjennom de viktigste endringene i besetningen – inkludert Paul McCartneys inntreden i juli 1957 og George Harrisons i mars 1958. Hanton var faktisk den siste fra den opprinnelige besetningen som var igjen i gruppen, bortsett fra John. Etter en krangel var også Colin Hanton ute av gruppen, som ble oppløst men gjenoppsto med John, Paul, George og Ken Brown da klubben Casbah ble åpnet.

Hanton spilte det samme trommesettet på den aller første profesjonelle innspillingen av pre-Beatles-gruppen, som fant sted 12. juli 1958 i Liverpool-studioet til Percy Phillips, hvor John, Paul, George og Colin (sammen med John “Duff” Lowe på piano) spilte inn en original komposisjon skrevet av McCartney og Harrison kalt “In Spite of All the Danger”, samt et cover av hit Buddy Holly-sangen, “That’ll Be the Day” – begge disse banebrytende innspillingene ble utgitt på The Beatles “Anthology 1”.

Party i Roseberry Street

Andre fremtredende sceneopptredener der trommesettet ble spilt på inkluderer: The Quarry Mens første liveopptreden, Rosebery gatefest 22. juni 1957 på forespørsel fra Hantons venn Charles Roberts, som var ansvarlig for å sette bandnavnet på Hantons basstromme og for å ha tatt de tre bildene av bandet under konserten, de tidligste kjente bildene av John Lennon som opptrer. Trommesettet ble også brukt på opptredenene 6. juli 1957 på Garden Fete i St. Peter’s Church i Woolton, Liverpool, hvor Paul McCartney så bandet for første gang og snart ble medlem.

Hanton forlot gruppen i 1959 og sluttet også å spille trommer, og lagret trommesettet oppå et gammelt garderobeskap frem til 1997 da han tok det ut igjen for å spille på 40-årsjubileet for Garden Fete-konsertene, til minne om da McCartney og Lennon ble introdusert for hverandre. Han har siden fortsatt å spille som medlem av Quarry Men, som også skal spille Casbah Club i Liverpool på årets “Best Fest” i slutten av august.

Colin Hanton bak trommene i the Quarry Men. Dette skal være det første bildet tatt av gruppen etter at Paul McCartney ble med.

En dokumentarfilm, “Pre Fab!” om Quarry Men var i ferd med å spilles inn i den pre-pandemiske tiden i 2019, basert på Colin Hantons selvbiografi med samme navn. I den anledning besøkte gruppen Abbey Road Studios for første gang.

The Quarry Men. Fra venstre: Colin Hanton, Chas Newby, Rod Davis, Len Garry. Foto: Daniel Stilling

Trommesettet har senere blitt stilt ut på flere historiske institusjoner og utstillinger, inkludert The Beatles Story Museum i Liverpool og The Magical History Tour i USA. Trommesettet, håndsignert av Colin Hanton på innsiden av tom-tom-trommen og på innsiden av basstrommen, er estimert til $400.000 – $600.000. Auksjonen inkluderer også et 1-av-1 Quarry Men-trommesett Animert NFT som fungerer som den digitale representasjonen av det fysiske trommesettet brukt av Colin Hanton i The Quarry Men.

U.K. mono White album No: 0000002

En annen Beatlesrelatert ting fra den kommende auksjonen er dette meget lavt nummererte britiske mono eksemplaret av The Beatles’ 1968 “White Album” (PMC 7067, nummer 0000002).

Link: JuliensLive.com

Legg inn en kommentar