Forespørsel om å utgi Pauls Ukraina-konsert til inntekt for krigsflyktningene

Paul har postet dette bildet på SoMe med følgende tekst: “Remembering playing for our friends in Ukraine in Independence Square in 2008 and thinking of them in these difficult times. We send our love and support. 🇺🇦 #StandwithUkraine “

Det er kommet et initiativ om å be Paul McCartney og plateselskapet UMG om å gi ut Pauls konsert i 2008 i Ukraina til inntekt for ukrainske flyktninger.

Lørdag 14. juni 2008 trosset over 350 000 konsertgjengere ugunstige værforhold da Paul McCartney spilte den største konserten i Ukrainas historie. Det var på invitasjon fra Victor Pinchuk Foundation at Paul McCartney fremførte en gratiskonsert på Independence Square, Kyiv, Ukraina. Arrangementet fikk navnet Independence Concert.

For denne konserten gjenoppstod Paul for første gang live på scenen “Band on the run”-albumsporet “Mrs. Vandebilt“, som hadde vært en stor radiohit i dette området på syttitallet.

Pauls spesielle konsert ble sendt direkte på Novy TV. Denne spennende begivenheten ble sett på som symbolsk for flere generasjoner ukrainere. Det gjorde det mulig for mennesker av forskjellige etnisiteter og religioner, politiske preferanser og geopolitiske orienteringer å komme sammen rundt ideene om fred, kjærlighet og enhet; selve ideene som Paul McCartney med The Beatles var med på å bringe til verden. Independence Concert var et uavhengig sosialt initiativ som hadde som mål å styrke tilliten og forståelsen i det ukrainske samfunnet.

Folkemengdene fylte alle gatene rundt torget og konserten ble vist rundt i byen på storskjermer som var spesielt satt opp for dette arrangementet. Konserten ble også sendt live til seks større byer (Kharkiv, Dnipropetrovshchyna, Sevastopol, Lviv, Donećk and Odesa) over hele Ukraina hvor over 195 000 mennesker kom ut for å se konserten. Sammen med TV-sendingen anslås det at det totale antallet mennesker som så Pauls Independence Concert i Ukraina var mer enn 10 millioner.

Paul ga kun fire konserter i 2008, alle var store begivenheter: Liverpool, Kyiv, Quebec and Tel Aviv.

Nå, nesten fjorten år senere, har Henrik fra Danmark appellert til Universal Music Group og til Paul McCartney om å gi ut Independence Concert til inntekt for Ukrainas krigsflyktninger.

Henrik skriver: Når Paul kunne utgi “Give Ireland Back to the Irish” og “Freedom”, George kunne utgi “Bangladesh Desh” og John kunne utgi “Power to the People” samt “Give Peace a Chance”, hvorfor så ikke dette?
Kombinert med konsertene (og filmutgivelsene) til inntekt for Bangladesh Desh og “Concert for Kampuchea”, så er der presedens for aktiv politisk stillingtagen og jeg synes McCartney og UMG bør “put their money where their mouths are“.

Paul McCartney’s Independence Concert in Kyiv ble selvsagt utgitt komplett av bootleggere på CD og DVD i 2008. Klipp fra konserten flyter rundt på YouTube, og et av de klippene som sirkulerer på SoMe i disse dager er at Paul synger en medley av A Day In The Life/Give Peace A Chance.

3CD bootleg from Valkyrie Records

Henrik har skrevet og sendt denne eposten til UMG i Danmark og U.K.:

Hei alle dere gode folk på UMG.

Takk for at dere kontinuerlig fremmer fred og kjærlighet gjennom musikk.

Jeg skulle ønske Paul McCartney ikke bare ville stå opp for Ukraina med ord, men også stå opp økonomisk ved å hasteutgi sin 2008-konsert fra Independence Square i Kiev og donere alt overskudd til Røde Kors i Ukraina og de fredelige nabolandene som tar imot ukrainske flyktninger.

Handling snakker høyere enn ord.

Med vennlig hilsen
Henrik

I mellomtiden har kunstneren Andy Goff postet dette bildet på sin instagramprofil:

2 Responses

  1. Beatle-Joe sier:

    Støttes!

  2. Great idea. Go straight ahead UMG. C’mon People!

Legg inn en kommentar