Fargefilm fra Beatles TV-programmer

I den kommende Beatles-auksjonen til Omega Auctions er en rull med 8 mm film (uten lyd) som inneholder omtrent 18 minutter med fargeopptak, de fleste tatt ca april 1964 av Rediffusions lydmann Teddy Fader til salgs, med en estimert pris på £5 000 – £ 10 000. Filmrullen selges med full opphavsrett.

To minnepinner som inneholder kopier av opptakene i ulike formater er også inkludert. Det er omtrent 12 minutter med opptak av Beatles. Noe av filmen fra Ready Steady Go er også tatt opp i 1963 og noe i november 1964.

11 minutter av opptakene er fra Ready Steady Go! TV-programmet (også noe fra “Mod Ball” på Wembley) og ca. 7 minutter fra “Around The Beatles”.

Opptakene beskrives som av eksepsjonell kvalitet, med klare og velkomponerte nærbilder av bandet, både backstage og på scenen både på RSG og “Around the Beatles”. Filmen viser gruppen som gjør seg til for kamera, røyker (selvfølgelig!), og ler seg imellom. Ingen av opptakene er tidligere utgitt/publisert.

Også med opptak av Dusty Springfield, Helen Shapiro, Cilla Black og andre stjerner som opptrådte på RSG.

Filmen selges av familien til Teddy Fader og inkluderer full opphavsrett. Et brev som overfører opphavsrett vil bli gitt til den vinnende budgiveren.

Dette er lot 365 i auksjonen.

Lenke til auksjonen

Legg inn en kommentar