Ringos lyddagbok fra 1966

En serie kassetter med opptak Ringo i 1966 skal under hammeren til Omega Auctions.
Kassetter var ganske nytt den gangen. Også Beatles’ presseagent Tony Barrow hadde skaffet seg bærbar kassettspiller, som han etter Pauls ønske tok opp den historiske konserten i Candlestick Park i San Francisco med.

Omega Auctions antyder at kofferten Ringo holder på dette flyplassbildet inneholder kassettspilleren hans.

Blant opptakene er en demo av Ringos komposisjon, “Don’t Pass Me By”, og Brian Epstein som diskuterer hvordan man kan importere verdifulle varer fra Japan til Storbritannia uten å betale høye skatter.

Et annet opptak er fra gruppens første tur til India hvor de eksperimenterte med tradisjonelle instrumenter. Det er omtrent 248 minutter med opptak på de tre kassettene.

Her er et eksempel på Ringos audio verité-opptak.

Omega Auctions manager Dan Muscatelli-Hampson uttalte: “Disse båndene er virkelig en bemerkelsesverdig oppdagelse.

“Timer med tidligere uhørt materiale fra en så avgjørende periode vil være av stor interesse for Beatles-eksperter, fans og samlere, og det faktum at de ble laget av Ringo selv, og inneholder så intime stunder med bandet fra turneen, er bare utrolig.”

“Ikke bare har vi Ringo som komponerer ‘Don’s Pass Me By’ ved pianoet, her er også The Fab Four som eksperimenterer med klassiske indiske instrumenter for første gang, i tillegg til å tulle og le under det som har blitt kjent som en vanskelig turné. De må lyttes til for å bli trodd”.

Båndene har ikke blitt publisert tidligere, og Omega Auctions la til at den opprinnelige eieren av dette innholdet nylig hadde undersøkt dem, etter å ha kjøpt dem for flere år siden.

Dette partiet, som består av to Philips C-90 kassetter og en Philips C-60, to med håndskrevne etiketter (mest sannsynlig i håndskriften til Ringo Starr), ‘INDIA’ og ‘MAHARESHI’ den tredje med et klistremerke påført med håndskrevet etikett ‘MANILLA (sic) INDIA’, og CD-R-overføringer av innholdet vil bli solgt i Omega Auctions’ Beatles Collection-salg 26. mars 2024.

Kassettenes innhold er overført til 5 CD-plater.

Alle tre kassettene inneholder opptak gjort av Ringo Starr, sannsynligvis på en personlig opptaker, av forskjellige hendelser gjennom (for det meste) 1966. Alle opptak har høyst sannsynlig aldri tidligere blitt publisert.

På et tidspunkt beskriver Ringo båndene som “en snakkende opptegnelse av turneen vår til Tyskland og Japan”.

Gjennom de tre båndene, som inneholder timer med ærlige samtaler med The Beatles, Brian Epstein og andre i den indre sirkelen i løpet av den perioden, inkluderer vi her et lite utvalg av “høydepunkter”:

  • Brian Epstein diskuterer hvordan man kan unngå å betale skatt/import/eksportavgifter når man forlater Japan.
  • Tallrike humoristiske mellomspill med Ringo som spiller inn sine tanker på turneen – ofte med forskjellige stemmer.
  • Banddiskusjoner om settlisten for Japan-turneen.
  • Innspillinger fra Budokan-konsertene (segmenter av “If I Needed Someone” og “Day Tripper”) muligens fra scenen eller nær scenen selv, tilsynelatende mest sannsynlig fra bandet som lytter tilbake til opptakene, mens de fortsatt var i Japan. John spurte også Brian Epstein hva han syntes om showet.
  • Opptak fra Manila inkl. tanker om hotellet “ganske kjipt”.
  • Omfattende innspillinger fra juli 1966 mens de var i India, inkludert at gruppen eksperimenterte med indiske musikkinstrumenter.
  • Omfattende innspillinger av Maharishi Mahesh Yogi – muligens spilt inn senere enn ‘66 – ca. 38 minutter langt.
  • Innspillinger av Ringo solo med piano fremføring av “Don’t Pass Me By”, en tidlig versjon uten fullstendige tekst.
  • Innspillinger av Ringo ved piano som fremfører to sannsynligvis uutgitte demoer – en med refrenget “have you seen the tulips grow” og en tilsynelatende en versjon av Ringos uutgitte “I Bought A Picasso“.

Herkomst: kjøpt av selgeren som en del av en samling av Beatles-minner. Ifølge ryktene var den opprinnelige eieren en bekjent av Ringo Starr på 1960-tallet.

La oss alle håpe at opptakene en dag vil være tilgjengelige for oss fans å lytte til, og ikke bare for den heldige vinneren av auksjonspartiet med venner.

Lenke til auksjonen er her.

OPPDATERING: Kassettene ble solgt for £10.000.

Legg inn en kommentar