Stereo White album nr 0000006 solgt på auksjon

Gikk for $162,500 på en nylig auksjon.

Som kjent var de første utgavene av “The Beatles’ 1968 selvtitlede album, senere kjærlig kalt “det hvite albumet” individuelt nummerert. Forskjellige nummerserier ble benyttet i forskjellige lands pressinger. Men dette dreier seg da om ett av eksemplarene John Lennon grabbet til seg av den første bunket album som forelå fra fabrikken i Storbritannia. Dette eksemplaret, nr 0000006 i stereo ga han som presang til sin sjåfør, Les Anthony. Monoutgavene av albumet ble også nummerert, og eieren av 0000006 i mono skal ha vært Neil Aspinall.

Les Anthony ga platen videre til slektninger. I et program på TV kalt “Find a Fortune” diskuterte man sjeldne plater og en av tv-titterne var vedkommende som hadde dette albumet i sitt eie. Han tok kontakt med TV-programmet og fortalte at han var interessert i å selge albumet. Salget ble formidlet og ny eier ble Mike Vandenbosch fra firmaet More Than Music, som spesialiserer seg på salg av Beatles memorabilia. Albumet ineholdt alt det skulle, svarte innerposer, plakat og de fire portrettbildene. Vandenbosch hadde nok en følelse av at albumet kunne oppnå best pris om man lot det kjente amerikanske firmaet Heritage Auctions ta seg av salget, noe de nylig gjorde i en auksjon som feiret 60 år siden Beatles kom til USA.

Albumet ble prissatt til et minstebud på $50,000 og gikk til slutt for $162,500, noe som med dagens kurs tilsvarer drøyt 1,7 millioner norske kroner. Likevel, dette er ikke den høyeste summen et lavt nummerert “White album” har gått for. Ringo Starr solgte sitt eksemplar nr 0000001 for $790,000 i 2015. Det tilsvarer drøyt 8,4 millioner kroner i dagens penger.

Legg inn en kommentar