Ringos fotoportefølje

De 12 printene

Ringo Starr har gjort tilgjengelig for kjøp en portefølje med 12 fotografier, med tittelen The Photograph Portfolio 2024. Dette er printede fotografier rett fra negativene, og salget går til Ringos veldedige organisasjon, The Lotus Foundation. Dette er altså ikke til berikelse for trommeslageren, dette er et av hans sideprosjekter – som alle er for veldedighet.

Blant de 12 bildene finner vi dette av John og Paul i studio.

Ringos forklarende tekst til dette bildet er “Another one of John and Paul. They seem to have spotted me.”. De som har produsert porteføljen har denne teksten: “Paul and John with typeset song lyrics, recording at Abbey Road Studios, London, 1964”. Dette er en feil som gjentas av de mange massemediene som rapporterer om porteføljen, som f.eks. her i The Daily Mirror.

Bildet er nemlig ikke tatt i Abbey Road Studios, og faktisk ikke i England i det hele tatt, men i Pathé Marconi Studio i Paris, Frankrike 29. januar 1964. Det var her Beatles dro for å spille inn “Sie Liebt Dich” og “Komm, Gib Mir Deine Hand”, de tyskspråklige versjonene av “She Loves You” og “I Want To Hold Your Hand”. Grunnen til at de var i Paris var at de hadde en serie spillejobber på den legendariske scenen L’Olympia i byen. Trolig er det tysk tekst på de tekstarkene vi ser. Mens de likevel var i et studio spilte de også inn de første forsøkene på en sang de nettopp hadde skrevet, “Can’t Buy Me Love”.  Du finner flere bilder fra disse innspillingene i Meet The Beatles For Real-bloggen.

Firmaet som står bak porteføljen, Genesis Publications har blitt gjort oppmerksom på hvor bildet egentlig stammer fra, men de har ikke gått inn og rettet feilen.

Bildene er produsert i kun 25 eksemplarer hver, og dette med John og Paul er utsolgt. Du finner alle bildene på nettstedet RingoStarrPrints.

Legg inn en kommentar