Folkevogna

Peter Gent tok dette bildet mens bilen var i hans eie

Fra Facebookgruppen Regtransfers Number Plates, som handler om bilskilt i Storbritannia, kommer denne lille historien om bobla på Abbey Road coveret. Ettersom Folkevognbobla på engelsk har kallenavnet “beetle” blir den ofte benevnt som “the fifth beetle” på Abbey Road-coveret der.

Historien går som følger: Peter Gent, eieren av en musikkforretning i St Albans og dedikert Beatlesfan, kom over denne bilen i gården hos et bruktbilfirma. Han kjøpte den umiddelbart for en beskjeden sum, og innså at bruktbilselgeren ikke hadde den ringeste anelse om bilens historie. Gent solgte senere bilen på auksjon i 1986 for £2,300, altså litt over 20 000 kroner den gangen. “Den gikk til Amerika,” sier han, “men nå har jeg hørt at den er på VW fabrikken i Tyskland.”

Og det stemmer, fabrikken har sitt eget museum i Wolfsburg i Tyskland, og der har de av og til bilen utstilt, sammen med en masse andre mer eller mindre berømte bobler og andre VW-modeller fra svunnen tid.

Er man heldig når man besøker VW-museet i Wolfsburg kan man se denne bobla. Men utstillingen varieres og av og til lånes bilen ut.

Dessverre var ikke bilen inne den gangen vi besøkte museet for noen år siden under en Tysklandsreise.

1 Response

  1. Bjarne Laastad sier:

    For første gang ser jeg nå at det står 281F – ikke 28IF… Betyr det at Paul lever likevel?;)

Legg inn en kommentar