Fra Rio til Abbey Road

Lizzie Bravo med boken sin.

Lizzie Bravos bok om Beatles “Do Rio A Abbey Road” skal omsider utgis i slutten av november på portugisisk. Hun har jobbet med boksen i flere år, og den vil være gjennomillustrert med hennes og andre fans’ amatørfotografier av Beatles. Hun jobber også med å få til en engelskspråklig utgivelse tidlig neste år.  Boken er på 300 sider, med 210 upubliserte fotos av Beatles, de fleste bildene er av hennes favoritt John, deretter kommer det bilder av Paul, og så George og Ringo. Innbundet, 23x23cm, matt bestrøket papir, fotos og/eller illustrasjoner finner du på de fleste av sidene.

Lizzie kommer selv til å ta seg av både salg, pakking og utsendelse av bøkene, og hun kan kontaktes via epost (skriv til [email protected] og få mer informasjon om betaling og forsendelse).

Dette er Lizzie med sin favoritt-Beatle, John Lennon.

Dette vil være en viktig bok, ettersom den inneholder uformelle bilder av Beatles, og en historie fortalt av en som elsket dem – og fortsatt gjør det. Lizzie er også en biperson i selve Beatleshistorien. Du husker kanskje at Lizzie var en av jentene som synger i bakgrunnen på den opprinnelige versjonene av sangen “Across The Universe”, den som starter med fuglelyder.

Da hun var tenåring pleide Lizzie å stå utenfor Abbey Road studios hver dag i håp om at en eller flere Beatler skulle dukke opp. Lizzie var ei middelklassejente fra Rio de Janeiro som i 15-års bursdagsgave fikk Londontur i presang av sine foreldre. Hennes mål med turen var å treffe Beatles, noe hun greide. Da ferien var over ville hun ikke reise hjem igjen, og ble værende i London. Foreldrene nektet å finansiere ytterligere opphold, så hun fikk seg en jobb som au-pair for å ha noe å leve av – den eneste jobben hun kunne ha som 15-åring. Når hun ikke var på jobb hang hun altså utenfor de berømte studioene i Abbey Road.

Den 8. februar 1968 var hun som vanlig på plass der sammen med en flokk av jenter som var der av samme grunn, da Paul kom ut av døren og lurte på om noen av jentene kunne holde en høy tone. Lizzie rakk hånden opp, ettersom hun hadde sunget sopran i skolekoret i Rio de Janeiro. Sammen med ei anna jente, Gayleen Pease ble hun eskortert inn i studio 2, hvor Beatles var travelt opptatt med å spille inn “Across The Universe”. Paul og John begynte å gi jentene instrukser om den biten de hadde behov for bakgrunnsvokal på. Lizzie delte mikrofon med Paul og John. Ifølge Lizzie varte denne innspillingsøkten “omtrent to timer”. Deretter returnerte Lizzie til gårdsplassen utenfor studioene mens Gayleen dro hjem.

Lizzies eventyr i London tok slutt i oktober 1969. Hun hadde hjemlengsel, men hun hadde også merket at kameratskapet mellom Beatles som hun hadde sett under innspillingen av “Across The Universe” syntes å ha tatt slutt. “Beatles kom ikke lenger til studioene hver dag og mesteparten av gangene var de ikke engang der sammen. Det var på tide å komme seg videre.”

Den eneste nær-Beatles opplevelse hun har hatt i ettertid var da hun var på en pressekonferanse med Paul McCartney foran hans konsert i Rio i 1990. Da Paul var på vei gjennom lokalet stoppet han opp foran Lizzie. “Hvordan kan det ha seg at jeg har på følelsen at vi har truffet hverandre før?” undret Paul på. “Vi delte en gang mikrofon for mange år siden”, svarte Lizzie.

Lizzie har alltid vært en prominent figur blant Beatlesfans i Brasil, og nå også på internett, hun har forblitt en Beatlesfan.

Legg inn en kommentar