Fullt sett av Abbey Road fotos på auksjon

Bilde nr. 5 som et print. Fotografi: Bloomsbury Auctions

Et komplett sett av de seks bildene Iain Macmillan tok av Beatles som krysset Abbey Road pluss ett av gateskiltet som ble benyttet på baksiden av LP-omslaget vil bli solgt på Bloomsbury’s photographs and photobooks auksjon den 21. november og er evaluert til £50,000-70,000, rapporterer The Guardian. Ifølge artikkelen sier Sarah Wheeler, fotoansvarlig hos Bloomsbury Auctions til avisen at “De er utrolig sjeldne”. “Jeg har snakket med andre musikkforhandlere og ingen har vært i stand til å finne et komplett sett på markedet de siste ti årene, minst.”

Så jeg antar at hun ikke er så flink til å google. Som mange Beatlesfans vil ha fått med seg, så holdt Snap Galleries i Piccadilly Arcade, London en utstilling i 2011 under tittelen “Beatles And Bystanders“, og solgte alle de originale printene signert av fotograf Iain Macmillan i butikken sin samtidig. Utstillingen varte til 8. juli 2011, og et knapt år senere, i mai 2012 gikk et enkeltstående print frfra samlingen på auksjon hos Bloomsbury Auctions for £16,000!

For ti år siden, i 2004 gikk originale prints av Abbey Road-fotografiene signert av Iain Macmillan for £2,100 per stykk, ifølge en artikkel i The Independent på den tiden. Prisen ble oppgitt av eieren av Snap Galleries, Guy White, som sa til avisen at “prisene kommer aldri til å gå ned.” Og det ser ut til at han har fått rett i det. Fotografen, Iain Macmillan gikk bort 8. mai 2006.

Kilde: The Guardian

Bilde nr 1. Fotografi: Bloomsbury Auctions

Bilde nr 2. Fotografi: Bloomsbury Auctions

Bilde nr 3. Fotografi: Bloomsbury Auctions

Bilde nr 4. Fotografi: Bloomsbury Auctions

Bilde nr 6. Fotografi: Bloomsbury Auctions

Baksidebildet. Fotografi: Bloomsbury Auctions

Legg inn en kommentar