Beatlesfestival og årsmøte

Mark Lewisohn i samtale med Harald Engelstad. Foto: Trond Blindheim

Festivalen

Beatlesfestivalen 2014 ble meget vellykket fra arrangørens ståsted, selv om den som vanlig godt kunne ha vært bedre besøkt. Filmprogrammet ble godt mottatt av både publikum og vår hovedgjest Mark Lewisohn, som selv ikke hadde sett den nye australske dokumentaren “When The Beatles Drove us Wild” før på festivalen. Lewisohn selv var meget tilstedeværende og tilgjengelig for publikum fra han ankom fredag kveld og til han forlot Beitostølen søndag formiddag. For mange var nok høydepunktet hans del av det faglige programmet lørdag formiddag, hvor han både ble intervjuet av Harald Engelstad, svarte på spørsmål fra salen, signerte bøker og hadde sitt eget lysbildeshow om Sgt Pepper-albumet. Du kan se litt fra Lewisohn-intervjuet på oa.no.

DayTrippers. Foto: Trond Blindheim

De musikalske bidragene fra trubaduren Gary Owen og coverbandet DayTrippers fra Skien ble det også satt pris på av de fremmøtte, og det var stor stemning også på dansegulvet både fredag og lørdag. Ola Furu hadde plateutstilling i lobbyen på hotellet, og holdt også et lite foredrag om sin samlerhobby. Han ble også intervjuet av Oppland Arbeiderblad, dette kan du se her. Beatlesquizzet var som vanlig et populært innslag, og klubbsekretær Bente Reimers Moe var med på det laget som kapret førsteplassen.

Årsmøte

Søndag hadde Beatlesklubben årsmøte. Her ble det verdenspremiere på de to nye sangene “Demon’s Dance” og “Hell To Pay” fra Paul McCartney, og nytt styre ble valgt. Styret består nå av:

  • Toralf Høyer-Hansen, president
  • Bente Reimers Moe, sekretær
  • Roger Stormo, sjefredaktør
  • Marit Gullien, styremedlem
  • Toralf Høyer-Hansen bør være et kjent navn for Beatlesfansen, da han også leder Trondheims egen Beatlesklubb, “Across The Universe”.
    Det ble også fastsatt årskontingent for 2015, som blir på kr 300. Forhøyelsen var nødvendig på grunn av økte trykkeri-og portoutgifter. En annen endring i vedtektene, var at betegnelsen “redaktør” ble endret til “sjefredaktør”. Dette for at man skal kunne “ansette” redaktør og redaksjonsmedlemmer uavhengig av årsmøtet. Disse vil da ikke være en del av klubbstyret, men forholder seg til sjefredaktøren. Vi oppfordrer med dette de som måtte være interessert i redaksjonelle oppgaver til å melde seg.

    Legg inn en kommentar