Get Back – dato bekreftet

Nettstedet Cinemablend.com bringer i en ny artikkel publisert 22. mai oppdateringer rundt den kommende dokumentarfilmen “The Beatles: Get Back”. Oppdateringene er forholdsvis velkjente for de som har fulgt med i media det siste året, men det var fint å få bekreftelse på at kinopremieren fortsatt står fast og skal finne sted 27. august i USA. Så får vi se om det blir kinoforestillinger også i andre land. Den medfølgende boken er som kjent utsatt til 12. oktober.

Sangen “Get Back” ble til i studio under disse innspillingene.

30. januar 1969 tok The Beatles til taket på Apple Records hovedkvarter i 3 Savile Row, London, England, og ga forbipasserende en enestående opplevelse da de fremførte det som skulle bli deres siste liveopptreden. Konserten på taket har i ettertid blitt sett på som som et av de mest ikoniske øyeblikkene i det 20. århundres popkultur mer enn 50 år senere. Denne konserten er imidlertid bare en liten del av Peter Jackson-dokumentaren “The Beatles: Get Back”.

Ringo kvalitetssjekker filmkameraet

Cinemablend mener den kommende filmen høres ut som en av de viktigste rock and roll-dokumentarfilmene siden utgivelsen av “The Last Waltz” eller “Gimme Shelter”. Her er kjappe fakta om “The Beatles: Get Back”.

Premieredato er satt til 27. august 2021
Det er altså ikke så mye tid mellom nå og utgivelsen av “The Beatles: Get Back” da Peter Jacksons dokumentarfilm er planlagt å havne på kino i USA 27. august 2021 etter nesten et års forsinkelse. Jackson, som har jobbet med prosjektet i noen år nå, planla opprinnelig å gi ut Get Back i september 2020, men da COVID-19-pandemien forårsaket en rekke forsinkelser med produksjonen, for ikke å nevne stenging av kinoer rundt i verden, har Lord of the Rings- regissøren og andre store aktører valgt å utsette ting, meldte Variety.

Det er The Walt Disney Company som er distribusjonsselskapet for den kommende filmen. Betyr det kanskje at den kommer til Disney + kanalen?

“The Beatles: Get Back” følger The Beatles gjennom en innspillingsperiode i januar 1969
“The Beatles: Get Back”, som blir distribuert av The Walt Disney Company, er ikke din standard rockedokumentar og tar mer av en “flue på veggen”-tilnærming til måten den dokumenterer “Fab Four” under en sentral nesten månedslang innspillingsøkt i januar 1969, inkludert komponering og innøving av 14 nye sanger, hvorav noen dukket opp på de to siste studioalbumene: “Abbey Road” og “Let It Be”.

Regissør Peter Jackson gjennomgikk 60 timer med filmopptak og 150 timer lydopptak til “The Beatles:Get Back”
Opptakene som blir vist i “The Beatles:Get Back”, er plukket fra 60 timer med filmopptak som ble gjort av Michael Lindsay-Hogg, som satt sammen med bandet mens han lagde sin egen dokumentar, “Let It Be”. I følge Disneyselskapet er disse filmopptakene kombinert med over 150 timers lydopptak direkte fra innspillingsøktene, samtalene og tak-konserten fra januar 1969, som kommer til å bli midtpunktet til den kommende filmen.

Opptakene ser ut som om de var filmet i går, takket være restaureringsprogrammene til Jackson

“The Beatles: Get Back” er første gang den ikoniske tak-konserten har blitt vist i sin helhet
Beatles’ historiske konsert fra 30. januar 1969 har vært omtalt i alt fra 1995-dokumentarserien “The Beatles Anthology” til videoer som finnes på YouTube, men den kommende Peter Jackson-dokumentaren vil være første gang den noensinne har blitt vist i sin helhet. Ifølge Disney vil konserten, og bandets beslutning om å holde sin første liveopptreden siden de sluttet å turnere to år tidligere, være en stor del av “The Beatles:Get Back”. Høyt over Londons Savile Row vil dette ikoniske øyeblikket i rock and roll-historien vises som aldri før i strålende restaurert video og lyd.

Dette er første gang tak-konserten vises i sin helhet. Tør vi håpe på “God Save The Queen”?

Peter Jackson restaurerte filmopptakene til “The Beatles:Get Back” med samme teknologi som han brukte til “They shall not grow old”.
De som har sett Peter Jacksons første verdenskrig-dokumentar fra 2018 “They shall not grow old“, er allerede kjent med teknologien som ble brukt til å gjenopprette og bringe nytt liv til 100 år gamle videoopptak av britiske soldater under den store krigen. Den samme teknologien, som digitaliserte, raffinerte, farget og konverterte den gamle filmbeholdningen til 4K-kvalitet, blir også brukt av Jackson og teamet på Beatlesfilmen. Tidlige opptak som er vist, ser nesten ut som om de ble tatt på HD-kameraer i det 21. århundre og ikke i januar 1969.

Ikke visste vi at Magic Alex hadde funnet opp den første Apple-musa

Endrer synet på stemningen i Beatles i denne perioden
Mange har jo tolket “Let It Be”-filmen til Michael Lindsay-Hogg dit hen at Beatles var på sammenbruddets rand i denne perioden av gruppens indre liv. Men det kan virke som om Lindsay-Hogg har ønsket å tegne et dystrere bilde enn hva som faktisk var sant. Kanskje var det den lange tiden som gikk mellom det at fílmopptakene var ferdig og at filmen skulle utgis som gjorde at regissøren valgte denne vinklingen. For da filmen omsider hadde premiere i mai 1970 var jo The Beatles enige om å skilles og gå hver til sitt. Men dette var først etter at de hadde vært i studio igjen og spilt inn “Abbey Road” samt hatt diskusjoner om videre progresjon for gruppen. Det var jo etter at John Lennon hadde vært og spilt konsert i Canada med et hastig sammensatt Plastic Ono Band at dette ga såpass mersmak at han bestemte seg for at han like godt kunne skille seg fra The Beatles. Men i januar 1969 var dette langt fra tilfelle. Allerede da Kevin Howlett i 2003 gikk gjennom alle lydopptakene fra måneden med henblikk på å sette sammen “Fly on the wall” plata som fulgte med “Let It Be…Naked” ble jo produsenten overrasket over den gode stemningen som hersket beatlene i mellom. Etter alt å dømme skulle de jo nærmest ha kranglet seg gjennom denne måneden, men dette var langt fra tilfelle, meldte Howlett.

Let It Be…Naked fra 2003

Nå sier Peter Jackson omtrent det samme: “Jeg var lettet over å oppdage at virkeligheten er veldig annerledes enn myten. Etter å ha gjennomgått alle film- og lydopptakene som Michael Lindsay-Hogg tok 18 måneder før de brøt sammen, er det rett og slett en fantastisk historisk skattekiste. Visst er det øyeblikk med drama – men ingenting av uenigheten dette prosjektet lenge har vært assosiert med. Å se John, Paul, George og Ringo jobbe sammen og lage det som nå erklassiske sanger fra bunnen av, er ikke bare fascinerende – det er morsomt, oppløftende og overraskende intimt.”
Det vil være interessant å se hvordan “The Beatles: Get Back” belyser stemningen i bandet i denne perioden, spesielt hvis det hjelper til med å korrigere den rådende oppfatningen som har fulgt bandets oppbrudd i alle år.

Ikke så dårlig stemning i Beatles likevel?

Boken er forsinket
Uvisst av hvilken årsak så er boken “The Beatles:Get Back” utsatt til 12. oktober. Vi tenker at dette kanskje kan være tidspunktet da “Let It Be” jubileumsboksen kommer, og at dokumentarfilmen til Jackson, “The Beatles:Get Back” kommer ut på hjemmevideomarkedet. Kinopremiere 27. august og blu-ray/dvd 12. oktober er et plausibelt scenario. I Russland har en nettbutikk som selger DVD og Blu-ray filmer annonsert med at “The Beatles:Get Back” kommer til hjemmekinomarkedet 31. oktober.

The Beatles:Get Back -boken kommer 12. oktober.

Jubileumsboksen er ikke annonsert ennå, men Giles Martin har bekreftet
I en podcast Giles Martin ble intervjuet i, bekreftet han at han hadde vært involvert i en remiksing eller remastering av “Let It Be”-opptakene, og det virket som om de også vurderer å utgi arbeidsversjonen av albumet, som skulle ha hett “Get Back”. Ingen slik luksusutgave har vært bebudet fra Apple eller Universal Music, men siden “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” fikk sin jubileumsboks i 2017, “The Beatles” aka “white album” sin i 2018 og “Abbey Road” sin boks i 2019 så har det lenge ligget i kortene at en “Let It Be”- boks vil være et naturlig neste steg.

Let It Be

Kilde: CinemaBlend.com

Legg inn en kommentar