Get Back på Disney + i november

Peter Jacksons “Get Back” dokumentar kommer til Disney+ i november.

Planene for Peter Jacksons Beatlesdokumentar «Get Back» har endret seg. I stedet for at den blir en halvannen times kinofilm blir det en trilogi på to timer hver. Og den skal TV-vises på betal-TV kanalen Disney+. Dette går frem av en nyhetskunngjøring på TheBeatles.com i dag.

Hvorvidt den vil bli utgitt på blu-ray for hjemmekinomarkedet er det ikke sagt noe om, Og det er heller ikke sagt noe om 1970~filmen «Let it be» eller jubileumsutgaven av albumet med samme navn.

I en eksklusiv ny artikkel for Vanity Fair tar Joe Hagan en lang titt på den kommende dokumentaren “The Beatles: Get Back”. Han har deltatt på en forhåndsvisning av filmens 43 minutter lange taksekvens. Dokumentaren vil gå på Disney+ over tre kvelder: 25., 26. og 27. november, informerer artikkelen. Peter Jackson som har regissert dokumentaren har hatt full kontroll over filmen og har ikke vært underlagt direktiver fra eks-Beatles eller fra deres selskap Apple Corps Ltd, sier han.

Regissøren av den originale “Let It Be” -filmen, Michael Lindsay-Hogg, har også vært i kontakt med Jackson og har blitt vist sammenligninger av bildekvaliteten til de to filmene. Opptakene har gjennomgått ulike nye teknikker for å få frem flere detaljer. “Han viste meg en sammenligning av mine Let It Be-opptak og hans ting,” sier Lindsay-Hogg, inkludert hvordan McCartneys hår dukket opp som en enkeltfarget blokk i originalen og “nå kan du se hvert eneste hårstrå.”

Lindsay-Hogg føler at det er Apples intensjon å muligens gi ut “Let It Be” noen måneder etter Jacksons “Get Back” kommer ut. Jackson sier at han unngikk å gjenta opptak fra originalfilmen. Selv kjente scener fra «Let It Be» vil bli sett fra alternative kameravinkler i «Get Back».

Også TheBeatles.com bringer videre nyheten om at filmen vil TV-vises på Disney+ og de informerer også om at den totale lengden på de tre episodene vil bli på hele seks timer! Giles Martin og Sam Okell har remikset all musikken for dokumentarserien.

Det fikk vi ikke nyheter om: Hvorvidt “Get Back” vil utgis på fysiske disker, om det blir jubileumsutgave av “Let It Be”-albumet og hvorvidt “Let It Be”-filmen er restaurert og vil bli gjort tilgjengelig på noe vis (bortsett fra hva Lindsay-Hogg “følte” Apples intensjoner var).

Kilde: Vanity Fair og TheBeatles.com

Legg inn en kommentar