Give Peace a Chance – demo

Her er noe du ikke har sett før, John og Yoko som øver inn “Give Peace A Chance” i Bahamas før de reiste videre til Montreal!

Lyden til denne er kun tilgjengelig på BluRay Disc 1 i den kommende boksen JOHN LENNON/PLASTIC ONO BAND – THE ULTIMATE COLLECTION .

Før de fra senga i Montreal spilte inn den legendariske pasifistesangen «Give Peace A Chance» på sitt event “Bed-In for Peace” på Queen Elizabeth Hotel i Montreal 31. mai 1969, øvde John Lennon & Yoko Ono en tidlig versjon av sangen mens de var på Sheraton Oceanus Hotel på Bahamas få dager før, den 25. mai.

Det hele ble foreviget av Lennons filmkameramann Nic Knowland og lydopptaker Mike Lax, og har aldri blitt gitt ut til nå. Dette er den tidligste kjente innspillingen av sangen.

Videoen inneholder John som humoristisk finner på tekster i versene før han får selskap av Yoko for det minneverdige refrenget som ble en antikrigssang for en generasjon og som fortsatt er en varig protest sang mer enn 50 år senere.

Opprinnelig planlagt til New York, ble den andre Bed-In flyttet til Bahamas etter at John & Yoko ble nektet innreise til USA på grunn av Johns cannabisdom fra 1968. På grunn av utformingen av hotellet og den svimlende varmen på Bahamas fløy paret til Toronto dagen etter og til slutt slo de seg til i Montreal, en by valgt for sin nærhet til New York og den amerikanske pressen, som de håpet å bruke for å få president Nixons oppmerksomhet.

Paret holdt seg på hotellet i en uke hvor de ga ubegrenset tilgang og uendelige intervjuer, for at deres utvidede bryllupsreise skulle fungere som en “reklame for fred.” Arrangementet kulminerte med innspillingen av Johns første solo-singel og den første som ble kreditert Plastic Ono Band, “Give Peace A Chance.”

Omgitt av fans, Hare Krishnas og etter å ha tilbrakt uken med en rekke bemerkelsesverdige venner og kjendiser som LSD-talsmann Timothy Leary, sanger Petula Clark, diskjockey Murray The K, komiker og borgerrettighetsaktivist Dick Gregory og komiker Tommy Smothers, som var med og akkompagnerte på akustisk gitar, fremførte John og Yoko sangen til sengs, kledd i pyjamas og bidro med det til å gi lydsporet til en revolusjon.

Utgitt bare en måned senere i juli 1969, med Yokos “Remember Love” på baksiden, spilt inn samme kveld etter at gjestene hadde reist, nådde singelen nummer 2 på de britiske singellistene og nr. 14 i USA på Billboard Hot 100, og ga dermed John sin første hit utenfor The Beatles.

Selv om den opprinnelig ble kreditert Lennon-McCartney på grunn av hans gamle avtale med Paul, avslørte John senere at sangen ble skrevet av ham og Yoko, og at hun burde ha hatt krediteringen som medkomponent.

John sa at et av hans stolteste øyeblikk var da Peter Seeger ledet en mengde på over 500 000 demonstranter i å synge en ti-minutters versjon av ‘Give Peace A Chance’ i Vietnam-moratoriet i Washington DC 15. november 1969.

http://bit.ly/vmoratorium​

GIVE PEACE A CHANCE. (Home Demo)
Written and performed by John Lennon & Yoko Ono
© Sony /ATV Music Publishing LLC
℗ Calderstone Productions Limited (a division of Universal Music Group)

Directed & Produced by John Lennon & Yoko Ono, 1969
Film Cameraman: Nic Knowland, 1969
Sound Recordist: Mike Lax, 1969
Audio remastered by Sam Gannon, 2021
Visual restoration by David Frearson, 2021
Editor & Production Manager Simon Hilton, 2021

johnlennon.com

Legg inn en kommentar