Hei Knut! – Beatles på norsk

Bassen Jørn Bue Olsen elsker Beatles.

Bassen Jørn Bue Olsen elsker Beatles. Helt fra studietiden da Beatles runget i hjemmelagde høyttalere på vorspiel og nachspiel – fra en Tandberg lydbåndopptager.

Men det skulle bli med kontrabass han selv bidro med Beatles – på norsk. Og begynte etter hvert også å synge å spille Beatles – selv. På en sommerleir på Tromøya skulle han opptre med visegruppa “Grums” fra Vestfold. Men her traff han Birgitte Grimstad, og hun sang “Hei Knut” – og Jørn kompet på kontrabass. Det var teksten som Lillebjørn Nilsen, mottaker av årets Spellemanns hederspris, laget til visegruppa “Ballade“.

Så ble det Beatles i mannskor (Sangselskabet Guldbergs) og kvartetter (“Herreselskapet” og “Male@Quartet”). Men innimellom ble det barbershop med 4.pl. i Nordisk mesterskap med “Four men only”. Og med “Herreselskapet” ble det Bellman-turne i tre somre med Odd Børretzen og Göran Fristorp.

Men i juni 2023 ble det igjen Beatleskonsert, nå på Kulturfestivalen i Asker med oktetten “Korille” og kåsør og Beatlesentusiast Henrik Syse (som vi annonserte her på siden). Her prøvde Jørn ut selv en ny utgave av “Hei Knut” – assistert av sopranen Idun Thorvaldsen, pianist Dorota Mentzoni og “Korille”. Så bar det i studio “Musikkloftet” i Asker (Vidar Lunden). Ny innspilling var klar.
Med bassen Jørn Bue Olsen – nå ikke med malmfull klang – men med “innestemme”…

Sangen skal ut på Spotify i uke 37, men vi har vært så heldige å få lov til å legge den ut her hos oss først!

Tekst: Lillebjørn Nilsen; for visegruppa “Ballade”
Mel.: Beatles “Hey Jude” v/Lennon/McCartney
Arr.: Jørn Bue Olsen og Idun Thorvaldsen (kor)
Vokal: Jørn Bue Olsen
Kor: Idun Thorvaldsen (Overstemme, 1. og 2. sopran);
Morten Manshaus (1. og 2.tenor) og Jørn Bue Olsen (bass)
Piano: Trude Kristin Bjørnstad
Kontrabass: Jørn Bue Olsen
Innspillingstudio: Musikkloftet AS, Heggedalsveien 10, 1385 Asker

Jørsn Bue Olsen ga i 2017 ut CDen “Bue bassanger – med venner i studio” (også på Spotify), der finner du bl.a. “Can`t buy me love”.

Legg inn en kommentar