Jakten på Pauls forsvundne Höfnerbass får ny oppmerksomhet

Sist sett under innspillingen av “Let It Be”-filmen, 1961-bassen til Paul. Copyright Apple Films Ltd.

I 2019 lanserte Höfnerfabrikken en kampanje med det mål for øyet å spore opp den stjålede Höfner bassgitaren som Paul kjøpte i Hamburg i 1961. Intet nytt har skjedd i saken, bortsett fra at Höfner har fjernet adressen hvor kampanjen opprinnelig befant seg, www.hofner-guitars.com/lost-bass.

Kampanjen har nå fått en enkeltstående adresse: thelostbass.com. De har dessuten alliert seg med en ansatt, Nick Wass, som de hevder er verdens største ekspert på nettopp denne bassgitaren. Wass samarbeider med to journalister, Scott og Naomi Jones i den videre jakten på bassgitaren. BBC la det ut som en underholdningsnyhet i går, en nyhet som har blitt plukket opp av aviser verden over og her i Norge av bl.a. NRK.

Da denne kampanjen opprinnelig ble lansert presenterte Norwegian Wood den her.

Dette er altså den første av Paul McCartneys to Höfnerbasser fra sekstitallet. Den han kjøpte mens Beatles spilte sammen med Tony Sheridan på Top Ten Club i Hamburg våren 1961. Den andre og mest brukte bassen kjøpte han i 1963. Den første bassen fungerte siden som back-up og kan siste gang sees i Twickenham studioene under innspillingen av dokumentarfilmen “Let It Be” (og den senere produserte dokumentarserien “Get Back” fra de samme filmopptakene) i januar 1969.

Det sies hele tiden at bassgitaren forsvant i forbindelse med innspillingene av “Let It Be”, men Norwegian Wood har hatt kontakt med en person som mener at den egentlig ble stjålet fra et lager i 1972, mens Paul og Wings var ute på europaturné. Vedkommende hevder å ha sporet den til Canada, og at den mest sannsynlig er hos en privat samler.

Paul McCartney har selv spøkt med den forsvunnede bassgitaren i musikkvideoen til “My Brave Face” fra 1989, der den har havnet i klørne hos en japansk samler til slutt i videoen:

Legg inn en kommentar