Henson Recording Studios – fra Chaplin til Paul

George Harrison og frosken Kermit i 1976.

Her er et bilde av George Harrison og muppet-frosken Kermit. Bildet ble tatt i anledning av at både George Harrison og Muppet Show sin opphavsmann og frosken Kermits stemme Jim Henson var blant gjestene i Saturday Night Live TV-showet i New York.

Studiokomplekset i et fotografi fra 2006. Kermit ønsker velkommen.

Jim Henson døde i 1990, men hans barn driver firmaet videre og i 2000 kjøpte The Jim Henson Company opp en eiendom i Hollywood, Los Angeles som inneholdt både plate- og filmstudioer. Platestudioet heter  Henson Recording Studios. Opprinnelig var det ingen ringere enn Charlie Chaplin som bygget og eide dette studiokomplekset fra 1917 til 1953, og siden skiftet studioene stadig eiere og ble brukt som TV-studio. Det var bl.a. åsted for innspillingene av TV-serien “Adventures of Superman“.

George Reeves spilte Superman / Clark Kent i “Adventures of Superman” som gikk på TV i perioden 1952-1958.

I 1966 ble eiendommen kjøpt opp av plateselskapet A&M Records og omdøpt til A&M Studios. Mange artister benyttet det til å spille inn platene sine, blant de mest kjente er Styx, Toto, the Carpenters, the Police, the Moody Blues, Oingo Boingo, David Lee Roth, Soundgarden, Take That, Van Morrison, Lindsay Lohan, Westlife og Joni Mitchell. Hun var hyppig der og spilte inn 13 studioalbum i disse studioene. Under John Lennons periode i Los Angeles var studioene åsted for innspillingene av hans oldies-album, produsert av Phil Spector i oktober 1973.

Tiden som A&M Studios, her i et fotografi fra februar 1988.

John Lennons “Rock’n’Roll” album, utgitt i 1975.

 

Innspillingene resulterte til slutt i albumet “Rock’n’Roll” men mange av sangene som ble spilt inn i Los Angeles ble skrinlagt til fordel for nye innspillinger John gjorde i New York i 1974. Noen av sangene fra Los Angeles dukket etter hvert opp på posthume album som “Menlove Ave” fra 1986.

Paul spilte inn store deler av sitt album “Egypt Station” i det samme studioet i 2018, og nå den 2. februar  2023 var både Paul og Ringo i studioet, da Pauls datter Stella McCartney brukte det til å ha jubileumsfest der for sitt samarbeid med Adidas, samt å lansere vårkolleksjonen sin.

Paul og Ringo på Stellas arrangement i Henson Recording Studios.

Slik så det ut da Charlie Chaplin holdt til i studiokomplekset som han selv hadde fått oppført. Postkort fra 1922.

 

Legg inn en kommentar