Live in New York City dukker opp igjen

John Lennons posthume utgivelse, “Live in New York City” fra 1986 er opptak fra John, Yoko og Elephant’s Memorys konsert i Madison Square Garden i 1972. Albumet er i vinden igjen, uten at den har blitt nyutgitt som fysisk plate eller fått “Ultimate mix” behandlingen.

Foruten å selge fysiske ting, driver Amazon også med nedlasting av mp3-filer og strømmetjenester. I den forbindelse finnes tjenesten Amazon Music. I fjor begynte tjenesten å strømme John Lennons 1986-album, “Live in New York City”, et album som ble posthumt utgitt og som ikke har vært gjenstand for nyutgivelser eller remiksing. Noe er rart. Som ikon for utgivelsen har Amazon Music benyttet seg av et bilde av et svært slitent eksemplar av heftet fra den originale CDen.

Amazons ikon for utgivelsen.

Lenke til albumet i Amazon Music.

På Amazon Music står albumet med utgivelsesdato 25. januar 2022. Hva skal dette bety? Vi vet jo at produsent Jack Douglas forlengst har remikset både albumet og konsertfilmen, samt lagd en ny versjon av sistnevnte. En kan bare håpe at det betyr at en utgivelse kan være på trappene. Albumet “Some Time in New York City” sto jo klar for jubileumsutgivelse i fjor men noe skjedde, og det ble fjernet fra utgivelseslistene. Vi har spekulert i om ikke konsertfilmen var en del av planene i forbindelse med den utgivelsen.

Skjermdump fra Amazon Music.

Og som om ikke det var nok, så har nå den offisielle John Lennon-kanalen på YouTube lagt ut det samme innholdet som spilleliste, altså kun lyd og stillbilde – det samme slitne innskannede bildet av heftet fra 1986-CDen.

Legg inn en kommentar