HMV i Oxford Street stengt

Et bilde av HMV butikken tatt på sekstitallet.

Platebutikkjeden HMV skal være reddet, men flaggskipbutikken i Oxford Street har nå stengt dørene for godt. Det melder Videomagasinet. Det er den kanadiske kjeden Sunrise som har kjøpt opp HMV-kjeden og vil drive varemerket videre, men i Oxford street synes de husleien er for dyr. Oxford street-butikken hadde sin siste åpningsdag mandag 4. februar 2019, men da uten mange av de nye utgivelsene på lager, skriver Videomagasinets John Berge, som var i London den dagen. Husleien har ifølge BBC økt fra ca én million britiske pund i 2015 til hele 2,55 millioner pund i 2017.

Denne butikken hadde en sentral rolle i Beatleshistorien når det gjelder hvordan gruppen fikk seg platekontrakt. I 1962 kunne man nemlig gå inn i HMV-butikken i Oxford street og få lydbånd overført til plater. Dette var viktig, for plateselskapenes talentspeidere hadde ofte ikke båndspillere på kontorene sine, kun platespillere. Da Brian Epstein var innom for å overføre Beatles’ sine prøvespillinger for Decca Records til plater, satte ekspeditøren ham i kontakt med musikkforleggeren Dick James, og resten er historie, som de sier.

En av platene Epstein fikk lagd var en single med “Hello Little Girl” på den ene siden og “Till There Was You” på den andre. I 2016 ble den platen solgt på auksjon for like under en million kroner.

 

Legg inn en kommentar