Hvor møtte Paul John første gang?

Stedet Paul fikk sjokolade av John?

Du husker kanskje vår artikkel “Den halve sjokoladen som startet the Beatles” fra 2013? Historien er kort fortalt at Paul møtte John tilfeldig på en kiosk, og John delte halve sjokoladen sin med Paul. Dette var mens Paul var avisbud og hentet aviser på denne kiosken. Dette møtet skal ha funnet sted før det senere så berømte møtet på landsbyfesten i Woolton 6. juli 1957. Historien er med i Mark Lewisohns “Tune In”, men han visste ikke om sjokoladens plass i historien, så den er ikke med – og han har bare gjettet seg til adressen. På direkte spørsmål fra Lewisohn om hvor eksakt dette møtet fant sted, nektet Paul å svare. Men en gang Paul hadde hentet Bono (fra U2) på flyplassen i Liverpool, hadde han vist Bono litt rundt på veien, og blant annet pekt ut det egentlige stedet hvor han først hadde truffet John Lennon.

Lewisohn har basert seg på skriftlig dokumentasjon og i og med at kiosken het Abba eller Abbers eller Abba’s har han i en katalog fra 1957 funnet den nærmeste Abba’s kiosken i forhold til hvor Paul bodde, en 20 minutters sykkeltur fra hjemmet hans i Forthlin Road, Allerton. Men nå har et par lokale Beatles historikere funnet en alternativ kiosk. Denne ligger mye nærmere både John og Pauls hus, og enda nærmere huset Johns mor Julia bodde i den gangen. Kiosken, som lå i Woolton Road 85 hadde en gang hett Abba’s men hadde byttet navn flere år tidligere. Likevel ble den i 1956 fortsatt kalt Abba’s på folkemunne av de som bodde i nabolaget. Dette er jo selvsagt ikke skriftlig dokumentert, og derfor har ikke Lewisohn kunnet ha det med i sin bok, “Tune In”.

Utenfor den aktuelle kiosken

Etter at disse historikerne, Mark Ashworth og Peter Hodgson hadde funnet ut av dette, men før de fikk publisert det noe sted, ga Paul ut musikkvideoen til sangen “Fuh You”, som er regissert av hans svigersønn. Videoen viser en historie med en guttunge som rusler rundt i Liverpool. Og her ser det ut til at Paul har lagt inn et spor: gutten går forbi nettopp denne adressen, 85 Woolton Road akkurat idet Paul synger “On the night that I met you”.

Les historien på den fine Beatles Liverpool Locations bloggen!

1 Response

  1. Beatle-Joe sier:

    Kult nerdestoff. Liker det!

Legg inn en kommentar