Hylles i Carnegie Hall

Paul McCartney hylles med veldedighetskonsert i Carnegie Hall i New York City.

På sin første tur til USA spilte The Beatles to konserter i Carnegie Hall i New York City. Som et ledd i en serie årlige veldedighetskonserter skal konsertstedet nå være åsted for en hyllestkonsert for Paul McCartney. Blant artistene som stiller opp er også Pauls bandkompis fra Wings, Denny Laine, som sier han gleder seg til konserten den 15. mars.

Også Peter Asher kjenner vi fra Beatleshistorien som halvparten av duoen Peter and Gordon som fikk skrevet sanger for seg av Paul, Peter er også broren til Pauls kjæreste fra 1963-1968, Jane Asher og han var direktør for platedivisjonen av Beatles’ eget selskap, Apple.

Billettinntektene går til tolv forskjellige organisasjoner som stort sett jobber innenfor musikk som kunstform og spredningen av den.

Konsertene med The Beatles var første gang Carnegie Hall ble brukt til artister som drev med rockemusikk. George Martin planla å ta opp de to konsertene med tanke på å utgi de på plate, men fikk avslag fra the American Federation of Musicians siden Martin ikke var medlem av deres fagbevegelse. Capitol Records tilbød seg å erstatte George Martin med en av deres egne produsenter, men både Beatles og deres manager Brian Epstein sa at uten George Martin stiller heller ikke vi opp.

Legg inn en kommentar