Beatles-timmen vender tilbake!

Staffan Olander var Beatleseksperten i en serie radioprogrammer på svensk radio P3 om Beatles. Nå sendes de i reprise.

Beatles-timmen kommer tilbake til radio!
Sveriges Radios kanal, P4 Plus, vil sende mange gamle episoder av Beatles-timmen i reprise i år, med start lørdag 15. april klokken 13.00 og hver uke frem til sommeren, da tar de en pause og fortsetter med reprisene på slutten av sommeren.

Mange av programmene til Staffan Olander inneholdt intervjuer gjort med sentrale personer i Beatleshistorien og i desemberprogrammene ble ofte utdrag fra julesinglene spilt. Også BBC-opptak som den gangen var sjeldne å høre fikk vi anledning til å lytte til, vi som hørte på programmene den gangen de var nye.

– Vi har gjort en lagerliste over alt som har blitt sendt og lagret i arkivene så vi skal kunne starte helt fra starten med programmet som da het “En Timme Med The Beatles” og ble laget av meg sammen med Sture Karlsson før jul 1976, sier Staffan Olander. Programmet ble sendt 29. desember 1976 i daværende P3. Reprisen sendes i P4 Plus 15. april 2023 kl. 13.00.

Staffan Olander og Rune Hallberg intervjuer Paul McCartney.

Året etter gjorde Sture Karlsson og Staffan Olander programmet “En Timme Till Med The Beatles”, sendt på P3 28. desember 1977. Reprisen kommer i P4 Plus 22. april 2023 kl. 13.00.
Fra 1978 laget Olander programmer sammen med Rune Hallberg og deres første produksjon var “Beatles-timmen” som ble sendt 28. desember 1978. Reprisen blir i P4 Plus 29. april 2023 kl. 13.00.
Deretter sendes alle de “Beatles-timmene” som Hallberg og Olander gjorde sommeren 1979 og så videre.

Hallberg og Olander intervjuer George Martin.

– Jeg vet at mange har ønsket å høre disse gamle programmene igjen og nå har du sjansen i løpet av året når P4 Plus gjør oppmerksom på at det er 60 år siden The Beatles slo igjennom med et brak i hele Europa og det gjorde de med deres første utenlandsturné som gikk til Sverige i oktober 1963, sier Staffan Olander.

Programmene strømmes også direkte over internet. Lenke: Sveriges Radio P4 Plus

Legg inn en kommentar