I trykken

Det blir mye Lennonstoff i julenummeret!

Da er Norwegian Woods julenummer for 2020 levert trykkeriet, og vi satser på at alle medlemmer skal ha fått bladet i postkassen sin før julaften. Denne gangen blir det mye stoff om John Lennon, både i anledning feiringen av 80-årsdagen hans og den nye samleren “Gimme Some Truth”. Vi får anmeldelser av denne utgivelsen fra både Ståle Kverndokk, og de to NW-veteranene Marius Johannessen og Tore Waskaas. I tillegg en artikkel om remikse-prosjektet av Lennon-katalogen, pluss at Yan Friis forteller om sitt forhold til John Lennon samt om da de to traff hverandre i en bokhandel i London.

Toralfs saga om “George Harrison og India” fortsetter med del 3, hvor gutta i Beatles og konene treffer Maharishi Mahesh Yogi i London og bestemmer seg for å bli med på kurset hans som skal foregå i Bangor, Wales (“It was always Wales”, som Ringo sa i et program han og George deltok i).

Svein Sund stirrer dypt ned i vinylen på sin serie om platenes DNA – og nå er det det vanskelige andrealbumet “With The Beatles” som står for tur. Vi får litt om fargekaoset rundt “McCartney III” (hvor det har kommet flere varianter på banen etter at artikkelen var ferdigskrevet), og Dag Inge Fjeld beretter om en mimrestund på Beitostølen hvor den årlige festivalen i år ble en meget privat hyttetur.

Ivar Rømo forteller om da John Lennon ble hyllet av trønderske artister på Rockheim, og Jon Vidar Bergan tar for seg en samling britiske coverversjoner av Beatlessanger som nå er samlet på et brett. I anledning at Rupert Bear fyller 100 år har vi samlet trådene og beretter både om bjørnens opprinnelse og historie, samt om McCartneys involvering i å få lagd tegnefilm.

Det blir forskningsnytt med to nyoppdagede bilder, ett av trioen John, Paul og George og ett av John, Paul, George og Pete med Ringo som tilskuer! Her blir det også fremsatt teorier rundt et fotografi av The Quarry Men for første gang med Paul på scenen. Er det Wilson Hall eller er det New Clubmoor Hall?

Ringo og Pauls første samkomposisjon “Angel in disguise” ble aldri utgitt, men vi vier den to sider i bladet, i tillegg at vi presenterer de sjeldne norske plateetikettene til “A Hard Day’s Night”-albumet og “White album”.

Den nye 4K-utgaven av “A Hard Day’s Night” filmen er ikke annonsert i andre land enn Japan i første omgang, men vi omtaler denne i to sider inne i bladet. Georges båndløse “Bartell” gitar får også et par siders omtale i forbindelse med salget av denne tidligere i år.

En kar som kanskje de færreste har hørt om er den fargede sangeren Davy Jones. Vi har gravd frem det vi fant av fakta om denne sangeren, som ble backet av The Beatles både på Cavern Club og i Tower Ballroom i New Brighton. Kanskje traff de ham også i Star-Club?

Einar Rædergård tar for seg to romaner der man har vevd inn Beatles referanser i teksten, og vi har en artikkel om da John Lennon hadde bursdag (og tannpine) mens The Beatles startet opp turneen sin i England.

En kuriøs Spotify-liste gir kanskje en liten pekepinn på hva vi har i vente lydmessig på den kommende “Let It Be”-boksen neste høst? I det hele tatt, julenummeret til Norwegian Wood har fortsatt noe å tilby leserne i 2020, og er på 100 sider. Ja, vi hadde faktisk såpass mye stoff at 16 sider måtte stå over til neste nummer.

Med dette nummeret følger det en innbetalingsgiro for neste års kontingent, og vi håper at alle betaler denne, slik at vi når dere alle også i 2021, som blir året der alle de forsinkede utgivelsene som var planlagt i 2020 omsider materialiserer seg!

Legg inn en kommentar