Ikke i nordisk utgave

Fra vår danske venn Arno Guzek i “Beatles Again” får vi opplyst at han har fått beskjed fra Disney.dk om at The Beatles – Get Back filmen ikke utkommer på DVD/Blu-ray i Norden. Nå har jo det vært indikasjoner på dette tidligere, da oppføringen på Platekompaniets side for Blu-rayen hele tiden har hatt ordlyden “UK-import”.


Det dette betyr for oss er vel kanskje at den utgaven vi får hjem til oss ikke er tekstet på norsk. På Amazon UK sin oppføring om filmen står det at den er tekstet på engelsk, fransk, tysk, japansk, spansk og latin! Hvem den sistnevnte tekstingen skal brukes av lurer vi på, leger kanskje? Jurister?

Så er det noen uoverenstemmelser mellom oppføringen på Amazon, hvor det står at filmen ikke har regionsperre, mens det på den offisielle Beatlesbutikken for Europa hevdes at den er kodet for region 2 – altså Europa. Ifølge reklamebanneret skal den komme ut både på 3 disc Blu-ray og 3-disc DVD, men vi finner ingen oppføringen av DVDen verken på Amazon UK eller Beatlesbutikken – kun Blu-ray.

I Japan er det annonsert med at filmen kommer på både Blu-ray og DVD 20. april. I den japanske Blu-rayen skal det medfølge en plakat i B2-format.

Illustrasjon fra japansk nettbutikk.

I USA er utgivelsen som kjent forsinket, da det var en feil med lyden. Noen eksemplarer har dog sneket seg ut til kunder, og selges for ublu priser på ebay. Noen ny utgivelsesdato for USA er foreløpig ikke annonsert. I Tyskland opereres det med utgivelsesdag 3. mars.

OPPDATERING: Ny utgivelsesdato er annonsert for UK/Europa: fredag 27. mai.

Legg inn en kommentar