IMAX premieren og vinn billetter!

Da har vi fått inn rapporter fra mange av de ivrigste blant fansen som hadde muligheten til å overvære IMAX-premieren av “Get Back – The rooftop concert” i går, 30. januar.

Før filmen var det en live spørsmål-og-svar seanse med filmskaperen Peter Jackson, og deretter en kort gjennomgang av historien til The Beatles for nye fans.

Tak-konserten og relatert materiale etter konserten var på en time. Men sammen med Jacksons opptreden varte hele kinoforestillingen til sammen i en time og 45 minutter. Filmen var satt opp på 67 IMAX-kinoer i USA og 1 i London, England. Noen kinoer på østkysten i USA var rammet av uvær og måtte utsette, og seansen med Peter Jackson hadde manglende lyd enkelte steder. Vi regner med at Peter Jacksons del kommer til å bli vist også når forestillingen settes opp i Norge og andre land, IMAX 9. og 10. februar og vanlige kinosaler påfølgende helg.

Bildeinnholdet var hentet direkte fra siste episode av TV-serien som ligger på Disney+, så opplevelsen var det store IMAX-lerretet samt at lyden var nymikset for IMAX lydopplevelsen av Giles Martin. Det eneste stedet som har fasiliteter for lydmiksing for IMAX i England er i Twickenham filmstudioene, så det var der Giles mikset lyd for denne begivenheten. Altså tilbake til der filmen opprinnelig startet.

Her er en rapport vi har oversatt:

Var så heldig å se den på en utsolgt London BFI IMAX i går. Den hadde både delte skjermer og intervjuer, og det var sannsynligvis det mest forbløffende jeg har sett på kino siden jeg så “Star Wars” i en alder av 7. Kombinasjonen av både fantastisk grafikk og en helt utrolig lyd var fabelaktig. Sekundet da Paul tar opp bassen, og så begynner Ringo å tromme, innser du at forsterkerne er skrudd opp til 11. Det er fysisk høyt på en måte som treffer deg, som å se et band live. Dette er ikke den samme opplevelsen som å se det hjemme.

Det er ikke (tror jeg) helt det samme som serieopptakene – de delte skjermene er noen ganger 3 på rad på en måte som kan fylle en 21:9-skjerm, noen ganger 2×2 på en måte som fyller en 4:3-skjerm og noen ganger 3 arrangert 1 i 4:3 med 2 skjermer oppå hverandre til venstre eller høyre (du skjønner at jeg ikke hadde med linjal, så tilgi meg hvis forholdstallene er feil). Spesielt de to sistnevnte versjonene fylte hele IMAX-skjermen. Fordi det er så mye som skjer når du har delte skjermer, er det en fullstendig fryd for øyet – du kan se den 3-4 ganger og se nye ting hver gang. Kevin (Harrington, assistent til Mal Evans) var skikkelig med fra den første gjennomkjøringen av “Get Back”, dørvakten Jimmy (Clarke) ble litt tårevåt når han endelig kommer seg opp på taket – begge disse tingene var nytt for meg.

Jeg har en mistanke om at intervjuene (som jeg ærlig talt elsker) kun var over de utgitte sporene, noe som får meg til å lure på om det er en slags opphavsrettsproblem – kanskje bare UMG kan gi ut den uavbrutte musikken?

Før filmen gjorde Peter Jackson en fantastisk times lang spørsmål og svar. Informasjon som jeg ikke er sikker på at vi hadde fra før:
– De siste årene har de intervjuet massevis av involverte personer på film – på ipaden hans spilte han 5 sekunder av et intervju med politikonstabel Ray Dagg på taket. Tanken var å få et så fullstendig bilde som mulig av det som foregår, og antagelig holdt han muligheten åpen for et deluxe-bokssett.
– Han nevnte 3-4 timer med filmopptak fra White-album(!)
– Han viste iPaden sin med de 10 kameraene synkronisert med musikken og hvordan kameraer slo seg av og på hele tiden.
– Han hørtes mye mindre tvilende til en Directors-cut enn på podcastene for et par måneder siden.

Andre kilder sier at filmen er hentet rett fra dokumentarserien, så bemerkningene fra vårt vitne om forskjell i de delte skjermene er kan man kanskje se bort fra – det var sånn også i TV-utgaven.

Det betalende publikum på IMAX premieren av filmen i USA og England fikk disse gavene: en miniplakat og et nøkkelbånd. Jada, du finner dem på ebay.

VINN BILLETTER! (Konkurransen er avsluttet)
Vi fikk seks gullbilletter til utdeling fra Odeon-kinoene. Gullbillettene er i form av koder du legger inn ved bestilling. Trekningen var 1. februar kl 10, og vinnerne ble:

Roar Leren
Lars Barstad
Benjamin Juberg

Vi gratulerer!
Billettsalget starter i morgen,2.februar.

Legg inn en kommentar