John Duff Lowe

John Duff Lowe

Vi har fått melding om at en fra The Quarrymen har gått bort, vi snakker om John “Duff” Lowe.

John Charles Duff Lowe ble født 13. april 1942 og ble kjent med jevngamle Paul McCartney da de var elleve. Han ble invitert til å spille piano med the Quarrymen av Paul i februar 1958. Han ble hos the Quarrymen i to år, da sluttet han for å bli med i Ricky Tomlinsons band. I 1994 ble han med i det gjenoppståtte The Quarrymen og har sporadisk spilt med dem frem til 2017.

Paul og klassen beundrer Elizabeths krone. John Duff Lowe er han høye ved siden av pianoets noteark.

Duff var med i kvintetten som i 1958 spilte inn plate i Percy Phillipps hjemmestudio. “That’ll Be The Day” med “In Spite of All The Danger” (McCartney-Harrison) på B-siden. Da besto gruppen av Duff, Colin Hanton, Paul, John og George. Duff var gruppens pianist i 1958, og var med på de konsertene hvor det sto et fast piano på scenen.

De fikk bare presset ett eksemplar av singlen, en 78-plate, og de hadde den på rundgang, en uke hver. Sistemann i rekka var Duff, som beholdt plata i 25 år. Da solgte han den tilbake til Paul i 1981, og Paul lot oss få høre litt på A-siden i en dokumentar om Buddy Holly som gikk på TV i august 1986 og kom ut på videokassett i 1987. Siden fikk vi begge sidene på Anthology Vol. 1.

“In Spite of All The Danger” fremfører Paul McCartney stadig vekk på sine konserter.

David Bedford forteller historien om denne innspillingen.

John Duff Lowe opptrådte flere ganger sammen med The Quarrymen på International Beatle Week i Liverpool, og også andre steder frem til 2017.

Et annet medlem av The Quarrymen, Len Garry sliter også med helsen for tiden. I de siste månedene har han vært bundet til rullestol, og for tiden er han innlagt på sykehus.

Legg inn en kommentar