Julias hus til salgs

Blomfield Road 1. Innfelt: Julia med baby Jacqui Dykins

Jackie Holmes fortsetter å selge husene hun eier i Liverpool – de med tilknytning til The Beatles. Nå er det huset Julia Lennon bodde i Blomfield Road nr 1 som er på markedet.

Julia og John (fargelagt)

John Lennons mor Julia og hennes samboer John Albert Dykins bodde der med sine to døtre Julia og Jacqui. John var også ofte her, når han trengte å unnslippe fra sin tante Mimi en stund. Det var også der han fikk sin første musikalske utdannelse, hvor moren lærte ham å spille banjo. Senere, etter at han hadde dannet sin første gruppe The Quarry Men, øvde de her enten trengt sammen inne på badet eller i et rom i underetasjen med Julia på plass for å tilby instruksjon og kommentarer.

Paul McCartney husker at han spilte gitar mens han satt på toalettet her – fordi der var det god akustikk.

John befant seg tilfeldigvis her om kvelden 15. juli 1958 da en politimann banket på døren med den triste nyheten om at Julia hadde blitt drept i en trafikkulykke mens hun var på vei hjem.

Huset er lagt ut for salg gjennom Omega Auctions og finner sted mandag 26. september. Dette er absolutt et hus fullt av Lennon-historie, det ville vært fint om en investor kunne gjøre dette til et feriehus for Beatles-fans, likt det som nylig skjedde i Georges tidligere hjem i Upton Green. Yoko Ono eier to andre hus med Lennon-tilknytning i Liverpool. Det er “Mendips” i Menlove Avenue der John vokste opp hos sin tante Mimi, Yoko har lånt ut det huset til National Trust som arrangerer omvisninger der. Så eier hun også 9 Newcastle Road hvor John bodde i sine første fem år sammen med moren Julia. Det huset har hun pusset opp, men benytter det ikke til noe. Men kanskje er det her Sean Lennon bor når han er i Liverpool?

Lenke til auksjonen.


OPPDATERING: Noen foreldre kjøpte det til datteren, som er Beatles-fan. Sluttsummen ble 280 000 pund, hvilket er litt i overkant for strøket.

Legg inn en kommentar