Kunstig intelligens forynger Pauls stemme

AI-generert tegning.

Kunstig intelligens er i skuddet, og har blitt brukt til så mangt. For tiden er mange i harnisk over den virtuelle vennen i Snapchat, MyAI. Dessuten bruker folk AI-tjenesten ChatGPT til å skrive artikler og stiloppgaver for seg. Imidlertid unnslår ikke den kunstige intelligensen seg for å juge og finne på ting uten å faktasjekke, så man kan ikke stole på at det den skriver er sant. Det finnes også tegneprogrammer som man kan be tegne hva som helst, illustrasjonen ovenfor er at man har bedt om en tegning av Paul McCartney som bokser. Noe vi har pekt på tidligere er at kunstig intelligens fargelegger sorthvitt-bilder og -film.

Og i det siste har det dukket opp en tjeneste som har forbløffet mange musikkfans: AI kan etterlikne stemmer. Dette har blitt brukt både til å forynge Paul McCartneys stemme på hans nye sanger, og å få høre sanger av andre fremført av Paul. Her er Beach Boys’ sang “God Only Knows” påført Pauls stemme:

Så er det noen sanger med den eldre stemmen til Paul som har blitt endret med hjelp av kunstig intelligens, slik at det høres ut som en ung Paul som synger. Her er “New”, med innslag av noen linjer fra John Lennon:

Så gjenstår det å se hva som skjer, kommer artistene selv eller deres advokater til å reagere på dette? Det er jo å ta den forhatte “auto tuning”-teknologien et kvantesprang videre. Vil kanske Paul selv forynge stemmen sin på sitt neste album?

Noe vi gjerne selv ville ha hatt lyst å lytte til, er innspillinger av “Free As A Brid”, “Real Love” og “Grow Old With Me” med Lennons demokassett-stemme byttet ut med en sterk Lennon-vokal.

Legg inn en kommentar