L.A. premiere

Den staselige fasaden til kinoen El Capitan i Los Angeles.

Torsdag 18. november var det premiere i Los Angeles på Peter Jacksons «Get Back»-dokumentar om Beatles.
Disney+ viste et utdrag på 100 minutter på El Capitan Theatre i Hollywood for et vilt entusiastisk publikum. Stella McCartney representerte Paul, Julian og Sean Lennon var der for John Lennon og Yoko Ono. For George Harrison var hans enke der, Dhani hadde vært på det tilsvarende arrangementet i London.

Selfie fra kinosalen av Lennons/McCartney: Stella i midten.

Ringo Starr holdt seg angivelig unna på grunn av frykt for COVID. På Instagram fortalte Julian at det å se denne filmen har fått ham til å elske faren sin igjen, på en måte han ikke helt klarer å beskrive.

Disney-sjef Bob Iger introduserte filmen. Peter Jackson, via Zoom, forklarte prosessen med hvordan han satte det sammen. Også i salen var tidligere direktør for Apple Records, Peter Asher, samt Apples platecoverdesigner Kosh, som bl.a. sto bak coverdesign for “Let It Be” i 1970.

Halvbrødrene Lennon på kinopremieren.

Etter kinopremieren avholdt Stella McCartney en liten visning av sin nye kolleksjon, “Get Back”, før hun fløy tilbake til England. Vi må innrømme at denne kolleksjonen er mer 1967 enn 1969, her er f.eks en langermet skjorte:

Get Back langermet T-skjorte, $625.

Sean og Julian Lennon – Olivia Harrison i midten. Dette er fra Stellas lansering av en “Get Back” kolleksjon etter kinopremieren.

Peter Jackson har nå oppgitt hvor lang hver episode av TV-serien er:

  • Del 1 (2 – 7. januar): 157 minutter
  • Del 2 (8 – 16. januar og 21 – 26. januar): 173 minutter
  • Del 3 (27 – 31. januar): 138 minutter

Dette er 7:48, altså nesten åtte timer til sammen, tidligere har det blitt annonsert at serien skulle være på om lag seks timer. På et tidspunkt hadde Jackson en atten timers utgave klar, men han har nå begrenset seg. Allerede mens det var snakk om at det skulle være en kinofilm, strakk Jackson denne ut til to og en halv time før planene endret seg og det ble TV-dokumentar i stedet.

De 100 minutters kinofilmene som vises rundt om er ikke selvstendige filmer, de er kun en forhåndstitt på enkelte av datoene fra TV-dokumentaren som går kronologisk til verks. Jackson ville i utgangspunktet ikke duplisere arbeidet som regissør Michael Lindsay-Hogg hadde gjort på “Let It Be”-filmen og der man skulle ha med samme scene som i originalfilmen har Jackson valgt andre kameravinkler, der dette var mulig. Likevel er det enkelte minutter hvor samme scene er med fra samme vinkel i løpet av dokumentarserien.

På Oslopremieren av filmen i morgen tirsdag er det ønske fra enkelte å komme sammen for en prat etter filmen. Da kan vi anbefale Cafe Sara som ikke ligger så langt unna Vega Scene der filmen skal vises.

Her er noen nye filmklipp som benyttes som “teasere” for TV-serien, først “Don’t Let Me Down” fra studio.

og så “Get Back” fra taket:

1 Response

  1. Beatle-Joe sier:

    Wow! Sjekket nettopp innom platekompaniet og hva fant jeg?
    https://www.platekompaniet.no/blu-ray/the-beatles—get-back-blu-ray-567c564e/

    Ser ut som om vi får muligheten til å bruke penger på Get Back i flere formater på film.

Legg inn en kommentar