Let It Be og ny film!

Ny Let It Be film, samt den gamle er annonsert.

The Beatles nettsted annonserte i dag at det kommer til å komme en ny film fra Get Back sessions med tidligere uutgitt materiale, regissert av Peter Jackson. I tillegg kommer den originale Let It Be filmen ut i restaurert utgave.

London, 30. januar 2019 – Apple Corps Ltd. og WingNut Films Ltd. er stolte over å kunngjøre et spennende nytt samarbeid mellom The Beatles og den Oscarvinnende regissøren Sir Peter Jackson. Den nye filmen baserer seg på rundt 55 timer med aldri tidligere utgitt filmopptak av The Beatles i studio, filmet mellom 2. januar og 31. januar 1969. Disse studiotimene produserte Beatles sitt Grammyvinnende album Let It Be, med sin Oscarvinnende tittelmelodi. Albumet ble omsider utgitt 18 måneder senere i mai 1970, flere måneder etter at bandet hadde skilt lag.

Filmingen var opprinnelig ment for en planlagt TV-spesial, men endret seg på organisk vis til noe helt annet, og nådde klimaks med Beatles sin berømte konsert på taket til Apples Savile Row Londonkontor — noe som fant sted for nøyaktig 50 år siden i dag.

Peter Jackson sier: “De 55 timene med aldri tidligere viste opptak og 140 timer med lydopptak som er tilgjengeliggjort for oss sikrer at denne filmen vil bli den ultimate flue-på-veggen opplevelsen som Beatlesfansen lenge har drømt om – det er som en tidsmaskin som transporterer oss tilbake til 1969, og vi får lov til å sitte i studio og se disse fire vennene lage flott musikk sammen.”

Selv om Beatles ble filmet veldig mye på sekstitallet – på konserter, intervjuer og spillefilmer – så er dette nesten de eneste filmopptakene som dokumenterer dem i arbeid i studio.

Let It Be-albumet og filmen, som gas ut i månedene etter at Beatles splittet, har ofte blitt betraktet i lys av kampen bandet gikk gjennom på den tiden.

“Jeg ble lettet over å oppdage at virkeligheten er veldig annerledes enn myten,” fortsetter Jackson, “Etter å ha sett gjennom alle de film- og lydopptakene som Michael Lindsay-Hogg foretok 18 måneder før de skilte lag, er det simpelthen en forbløffende historisk skattekiste. Javisst er det øyeblikk med drama – men intet av den spliden som dette prosjektet lenge har vært assosiert med. Å se John, Paul, George og Ringo jobbe sammen, og skape nye klassiske sanger fra grunnen av er ikke bare fascinerende – det er morsomt, oppløftende og overraskende intimt”.

“Jeg er begeistret og beæret over å ha blitt betrodd disse bemerkelsesverdige filmopptakene – det å lage denne filmen vil bli pur glede.”

Jackson kommer til å samarbeide med sine partnere i dokumentaren om andre verdenskrig, “They Shall Not Grow Old”, produsent Clare Olssen og klipper Jabez Olssen. Filmopptakene vil bli restaurert av selskapet Park Road Post i Wellington, New Zealand, og oppgraderes til ekstremt høy standard, ved å benytte teknikker som ble utviklet for dokumentarfilmen om andre verdenskrig, en film som ble BAFTA-nominert for beste dokumentarfilm.

En titt på restaureringen som ble foretatt for “They shall not grow old”

Filmen, som foreløpig ikke har noen tittel, er for tiden under produksjon og utgivelsesdato vil bli annonsert senere. Denne filmen blir lagd i fullt samarbeid Sir Paul McCartney, Sir Ringo Starr, Yoko Ono Lennon, og Olivia Harrison.

Eksekutive produsenter er Ken Kamins for WingNut Films, og Jeff Jones og Jonathan Clyde for Apple Corps.

Den opprinnelige filmen vil også bli tilgjengeliggjort i restaurert utgave.

I kjølvannet av utgivelsen av denne nye filmen vil en restaurert utgave av den opprinnelige Let It Be filmen, regissert av Michael Lindsay-Hogg også bli tilgjengeliggjort. La oss håpe at dette ikke skjer på samme måte som med Shea Stadium-filmen, at den kun dukker opp på kino.

1 Response

  1. Beatle-Joe sier:

    Hurra! En glede å lese denne nyheten! Gleder meg stort og håper originalfilmen ikke blir utsatt for historieforfalskning der det som er av gruff fjernes. Når det er sagt er det jo vanvittig at man har måttet vente 50 år på dette her.
    I dag skal jeg kose meg med the rooftop concert!

Legg inn en kommentar