Lord McCartney?

Rollebilde fra Paul McCartneys film “Give My Regards To Broad Street” (1984).

I britiske aviser spekuleres det på om Paul McCartney skal bli adelsmann i forkant av sin 80-årsdag. Det betyr at han kan bli “Lord McCartney”.

Det er 25 år siden han ble slått til ridder, og Paul McCartney ble Sir Paul McCartney. Hans kommentar på dette var at det gjorde hans daværende kone Linda til Lady, “noe hun alltid har vært,” føyde han til.

Men nå er det altså Lord-tittelen som er i sikte. Det skal være anonyme kilder som har sladret til avisene om at han ligger an til å få denne æresbevisningen. Tittelen skal være et bevis på McCartneys betydning for musikken og for hans tjenester til sitt hjemland.

Hvis han blir belønnet med tittelen Lord, vil han slutte seg til en svært eksklusiv gruppe musikere, som inkluderer teatermogul Andrew Lloyd Webber (73), ellers nevnes avdøde komponist Benjamin Britten og fiolinvirtuosen Yehudi Menuhin som musikere som tidligere har kunnet smykke seg med “Lord” benevnelsen.

Foruten dette så husker vi jo at Paul McCartneys bestefar i filmen “A Hard Day’s Night” klarte å bløffe seg adgang til en eksklusiv spilleklubb da han påsto at han var “Lord McCartney”.

Paul McCartney og Wilfrid Brambell som spilte “bestefar McCartney” i Beatlesfilmen “A Hard Day’s Night”.

1 Response

  1. Beatle-Joe sier:

    Det ville vært en fjær i hatten og høyst fortjent!

Legg inn en kommentar