Mal Evans i bokform

George har forlatt gruppen og de andre diskuterer i Twickenham filmstudioet. Mal Evans er selvsagt med i diskusjonene.

Beatleshistoriker og forfatter Kenneth Womack skal lage en biografi om Mal Evans og i tillegg skal Evans dagbøker fra Beatlesperioden også komme ut i bokform. Sistnevnte er nærmest betegnet som “den hellige gral” av Beatlesfansen.

I samarbeid med familien til avdøde Mal Evans skal Kenneth Womack, PhD, etter planen utgi en biografi om “den koselige kjempen” fra Liverpool som jobbet for the Beatles fra 1963 og til han ble skutt og drept av politiet i Los Angeles i januar 1976. Denne boken skal komme ut i 2023 og i 2024 er planen å utgi Evans’ dagbøker. For de av dere som har sett “Get Back” TV-serien er Mal Evans et kjent ansikt, som stadig er til stede i studio og hjelper til med alt mulig. Han var også med i filmene “Help!” og “Magical Mystery Tour”.

Det var i fjor at familien til Mal Evans henvendte seg til Beatles-forfatter Kenneth Womack om å få arkivene til Mal tilgjengeliggjort for fansen. I Mals arkiver finner vi dagbøker, manuskripter og fotografier fra hans tid sammen med The Beatles.  “Min far betød alt for meg,” sier sønnen Gary Evans. “Han var helten min. Før Ken ble med i prosjektet trodde jeg at jeg kjente pappas historie. Men det jeg kjente til var som i svart-hvitt; 15 måneder senere er det som i Trollmannen fra Oz (pappas favorittfilm) for Ken har bragt inn så mange farger og lys til hans historie”.

“Ken har vist meg at pappa var the Beatles’ beste venn. Han var heldig som møtte dem, men de var også heldige da pappa gikk ned trappene på Cavern Club for første gang.”

Evans begynte å avlaste Neil Aspinall som sjåfør og hjelpemann på konsertene. Han bar utstyr og satte det opp på scenen og gjorde forefallende arbeid. Når de ikke var ute på turné var han hjelpemann i studio, handlet inn mat og utstyr, skiftet strenger for dem og alskens annet. Da turnévirksomheten ble forlatt i 1966 var Mal like mye til stede i Beatles’ liv som før og da gruppen til slutt sprakk var han fortsatt i studio under innspillingene av soloplatene til George, John og Ringo.

“Det jeg har oppdaget i disse arkivene er mer enn hva jeg kunne ha forestilt meg,” sier Womack. “Jeg er beæret og begeistret for å kunne presentere hans biografi og tilleggsmaterialer med den historiske de fortjener.”

Evans hadde selv planer om å sende inn sine manuskripter for utgivelse, og han hadde fått skriftlig tillatelse av The Beatles selv til å gjøre det, men han døde på tragisk vis en måned i forveien – og prosjektet ble skrinlagt.

Ringo i en pause under innspillingen av Frank Zappas film “200 Motels” med den alltid tilstedeværende Mal Evans.

Legg inn en kommentar