Mastergrad i Beatles

University of Liverpool vurderer å starte opp mastergrad-studie i Beatles til høsten.

Nå kan man igjen ta mastergrad i Beatles i Liverpool. Det melder bl.a. Liverpool Echo og BBC. Denne studieretningen har også eksistert tidligere, og første som tok mastergrad i Beatles var den tidligere “Miss Canada”-finalisten, Mary-Lu Zahalan-Kennedy i 2011. Hun var en av tolv studenter som startet opp på studiet i 2009 ved Liverpools Hope universitet.

En stolt Mary-Lu Zahalan-Kennedy i 2011, hun hadde nettopp fått mastergraden sin i the Beatles.
Foto: Alan Edwards/Liverpool Hope Univ/AP

“Jeg er utrolig stolt over å være den første. Faget var både utfordrende og gøyalt. Det gav meg en stor innsikt i effekten the Beatles hadde, og fortsatt har på flere aspekter av livet,” sa Zahalan-Kennedy til avisene den gangen. Hope universitets unike mastergrad i Beatles, populær musikk og samfunn var verdens først i sin sjanger. Studiet tar for seg studiolyden og komposisjonene til bandet, og hvordan Liverpool som by bidro til å forme musikken deres.

Liverpool Hope Universitetet har i ettertid lagt ned sitt Beatles-studieprogram. Nå er det jo faktisk så mange som fire forskjellige universiteter i Liverpool, og denne gangen er det “University of Liverpool” som fra høsten av starter opp sitt eget Beatles-studium.

Beatles Masters-programmet deres fokuserer ikke bare på bandets musikk; den undersøker bandets innflytelse i musikk og næringsliv, spesielt turistvirksomhet, noe Beatles’ hjemby Liverpool vet en ting om.

I en uttalelse sa MA-programleder og Beatles-ekspert Dr. Holly Tessler: “Jeg er veldig glad for at vi er i stand til å bringe formell studie av The Beatles til University of Liverpool’s Department of Music og Institute of Popular Music – verdens første spesialistsenter for studier av populærmusikk.”

Dr. Tessler legger til: “Det som gjør denne mastergraden unik, er dens fokus på The Beatles på en fremtidsrettet måte, med tanke på arven fra Beatles og dens innflytelse på musikk og kreative næringer, i populærkulturen og innen arv, kultur og turisme i det 21. århundre. Denne mastergraden handler like mye om den bredere studien av Liverpools – og Storbritannias – arv, turisme og kultursektorer som om rollen The Beatles spilte i dem.”

Dette er en kort vei til mastergrad, heltidsstudiet varer kun i ett år, og velger man livet som deltidsstudent tar det to år.

Les mer om mastergradprogrammet på universitetets sider
Kilder:
BBC News

1 Response

  1. Beatle-Joe sier:

    For gammal tell å studdere!
    Derimot: etter å ha studert ansiktene til Beatlesstatuene på det øverste bildet, er de ikke usedvanlig dårlige? De likner i beste fall litte grann…
    Jeg har vært og sett på dem et par ganger, men da slo det meg ikke hvor dårlige de var.

Legg inn en kommentar