May Pang om Concert for George

May Pang med Paul McCartney på festen etter Concert for George i 2002. Foto: Dr. Mark Plotkin

I forbindelse med 20-årsjubileet for “Concert for George”, la May Pang ut dette bildet av seg selv med Paul McCartney på etterfesten. Hun delte også minnene sine fra dagen før og konsertdagen:

Utrolig at jeg for 20 år siden deltok på Concert For George i London i Royal Albert Hall. Det var en nydelig kveld. Etterpå var det etterfest. Min venn, Dr. Mark Plotkin fra organisasjonen Amazon Conservation Team, tok dette bildet av Macca og meg. Magisk kveld, fortsatte fra kvelden før på Friar Park hvor Olivia Harrison holdt en amerikansk Thanksgiving-middag for alle artistene på konserten. Det var siste gang jeg så mange venner som siden har gått bort… Ravi Shankar, Billy Preston, Astrid Kirchherr og Mo Ostin.

May Pang var John Lennons følgesvenn og kjæreste da han ble separert fra Yoko Ono, tiden som Lennon stemplet som hans “tapte weekend”. Det var en 18 måneder lang helg, og mange tror at John bare var full eller tok kokain i Los Angeles i denne tidsperioden. Det er langt fra sant, ettersom Lennon også skjerpet seg og sluttet med alkohol og dop da paret flyttet til en leilighet i New York. Tiden med May Pang var Lennons mest produktive, og førte til at han samarbeidet med andre musikere, som David Bowie og Elton John, blant andre.

Det var i oktober 1973 at John Lennon og May Pang forlot New York og dro til Los Angeles for å promotere “Mind Games”, og Lennon begynte innspillingen av rock and roll oldies-albumet sitt med Phil Spector som produserent. I mars 1974 begynte Lennon å produsere Harry Nilssons “Pussy Cats”-album, og May Pang leide et strandhus i Santa Monica som hun selv, Lennon, Nilsson, Ringo Starr og Keith Moon skulle bo sammen i. På dette tidspunktet oppfordret May John til å ta kontakt med familie og venner. Han og Paul McCartney gravde ned stridsøksen og spilte sammen for første og eneste gang etter oppløsningen av Beatles. May sørget også for at Julian Lennon fikk komme og besøke faren sin for første gang på nesten fire år. “Mine minner fra den tiden med pappa og May er veldig klare – det var den lykkeligste tiden jeg kan huske med dem,” erindret Julian, og coveret til Julians album fra 2022, “Jude”, har et barndomsbilde av ham tatt av May.

Fra Julians Facebook-side etter et uventet møte med “onkel Paul” på Heathrow flyplassen 12. november. Paul viser frem Julians nye album på sin mobiltelefon.

I juni 1974 kom John og May tilbake for å bo på Manhattan. Lennon sluttet å drikke og konsentrerte seg om å spille inn sitt nye album, “Walls and Bridges”. De berømte bildene av John iført en New York City t-skjorte ble tatt av Bob Gruen på Johns og Mays balkong.

I februar 1975 planla John og May også å besøke Paul og Linda McCartney i New Orleans, der Wings drev og spilte inn albumet “Venus and Mars”, men Lennon forsonet seg med Yoko Ono dagen før det planlagte besøket, etter at Ono sa at hun hadde funnet en ny kur mot Lennons nikotinavhengighet. May forteller at hun og John fortsatt holdt kontakten etter at han hadde flyttet tilbake med Yoko.

En ny 97-minutters dokumentar, “The Lost Weekend: A Love Story” har blitt vist et par ganger. Først 10. juni via virtuell hjemmevisning i forbindelse med Tribeca Film Festival, men den var kun tilgjengelig for seere i USA. 18. november ble filmen vist på Grammy-museet. Filmen ble produsert og regissert av Eve Brandstein, Richard Kaufman og Stuart Samuels.

Vi tror filmen for tiden er på jakt etter distributører. Her er traileren:

Legg inn en kommentar