Geoff Wonfor

Geoff Wonfor

Geoff Wonfor, som regisserte Beatles’ Grammy-vinnende Anthology-dokumentar, døde i en alder av 73 den 22. november, det bekreftet hans datter.

Han jobbet på Storbritannias 80-talls musikk-TV-show “The Tube”, da han i 1986 fikk forespørsel om å lage en dokumentar om George Harrisons film “Shanghai Surprise”. Den fikk tittelen “Handmade in Hong Kong – The Making of Shanghai Surprise” og det var den skandaleomsuste kona til Bob Geldof – Paula Yates – som tok titterne med på innspillingen av spillefilmen med Sean Penn og Madonna.

Det var dette som skulle bli Wonfors inngangsbillett til den innerste Beatles-sirkelen, og som ikke bare førte til at han fikk jobben som regissør for Anthology-prosjektet, men også andre prosjekter som å spille inn Paul McCartneys konsert på nye Cavern Club i 1999.

Geoff Wonfor brukte fem år på å jobbe med den åttedelte Anthology-serien, som først ble sendt i 1995 og inneholdt de tidligere uferdige John Lennon-låtene “Free As a Bird” og “Real Love” som nye Beatles-spor. Den sistnevnte sangen regisserte Wonfor også musikkvideoen til, sammen med Kevin Godley.

I 1997 lagde han musikkvideoer (“Young Boy”, “The World Tonight”) til Paul McCartneys “Flaming Pie” album, samt en dokumentarfilm om albumets tilblivelse, “Paul McCartney in the world tonight”.

Wonfors datter Sam bekreftet at han gikk bort i hjemlandet Newcastle, England: “Han var en engangstilfelle – en enorm tilstedeværelse med et hjerte som matchet. Hans varme, humor og leksikalske evne til å huske vitser av alle kvaliteter sørget for at folk som møtte ham sjelden glemte ham – og det har blitt bekreftet av bølgen av fantastiske meldinger og hyllester vi har mottatt siden han gikk bort. Han elsket det han gjorde, og vi er veldig takknemlige for at han fikk fortsette å gjøre det til slutten.”

Kilde: Ultimate Classic Rock

Legg inn en kommentar