McCartney forteller om sangene sine i ny bok

Tittelen er «The Lyrics: 1956 to the Present» og bøkene er innbundet og samlet i en kassett.

I november skal det komme ut en kassett med to bøker i – hver på 480 sider – med tekstene til Paul McCartney. Paul skal også selv fortelle om hver sang, under hvilke omstendigheter den ble til, og hva han synes om den nå. De 154 sangene presenteres alfabetisk, og spenner over hele hans karriere, fra Beatles til nå. 

Forlaget som står bak denne britiske utgaven er Allen Lane/Penguin. ISBN: 0241519330 og ISBN-13 : 978-0241519332.

Paul: “Oftere enn jeg har tall på har jeg blitt spurt om jeg ville skrive en selvbiografi, men tiden har aldri vært riktig. Den ene tingen jeg alltid har klart å gjøre, enten jeg er hjemme eller på veien, er å skrive nye sanger. Jeg vet at noen mennesker, når de kommer til en viss alder, liker å gå til en dagbok for å huske daglige hendelser fra fortiden, men jeg har ingen slike notatbøker. Det jeg har er sangene mine, hundrevis av dem, som jeg har lært at tjener omtrent samme formål. Og disse sangene spenner over hele mitt liv.”

I denne ekstraordinære boken uten sidestykke, forteller Paul McCartney sitt liv og sin kunst gjennom prismen av 154 sanger fra alle ledd i karrieren – fra hans tidligste barndomskomposisjoner gjennom det legendariske tiåret til The Beatles, til Wings og hans soloalbum til nåtiden. Ordnet alfabetisk for å gi en kaleidoskopisk snarere enn kronologisk redegjørelse, og den etablerer definitive versjoner av sangtekstene for første gang og beskriver omstendighetene de ble skrevet under, menneskene og stedene som inspirerte dem, og hva han synes om dem nå. Presentert med dette er en skattekiste av materiale fra McCartneys personlige arkiv – utkast, brev, fotografier – som aldri er sett før, noe som gjør dette til en unik visuell oversikt over en av tidenes største låtskrivere.

Utgivelsesdato er 2. november 2021

Vi lærer intimt om mannen, den kreative prosessen, å arbeide ut melodier, øyeblikkene av inspirasjon. Stemmen og personligheten til Paul McCartney synger fra hver side. Det har aldri vært en bok om en flott musiker som den.

Hvert bind er på 480 sider, og er ikke tilgjengelig separat. Prisen er satt til 877 kr hos AdLibris.

I USA er det en annet forlag som utgir bokverket, Liveright. Der er kassetten som holder bøkene grønn.

Kilde: Amazon UK

Legg inn en kommentar