McCartney og Mercury

Paul McCartney ble på åttitallet oppsøkt av regissøren Rob Reiner som spurte om han kunne lage et par sanger samt instrumentalmusikk til hans kommende film, “The Princess Bride”. Paul lagde “Once Upon a Long Ago” og “Beautiful Night”, men regissøren syntes de var for sentimentale, og oppdraget gikk i stedet til Mark Knopfler.

McCartney og Mercury delte mikrofon under Live Aid

Opprinnelig hadde McCartney planer om at “Once Upon a Long Ago” skulle være en duett mellom McCartney selv og Freddie Mercury fra gruppen Queen. De to hadde allerede delt mikrofon under “Live Aid” et par år i forveien. Mercury var fan av Buddy Holly og deltok noen ganger i McCartneys Buddy Holly-uke, som han holdt årlig. Etter “Live Aid” ble de to bedre kjent, og McCartney skrev sangen med tanke på Mercury. Imidlertid var Mercury nedsyltet i arbeid, da han holdt på med en ny Queen LP samtidig som han også hadde et solo-album på trappene, så McCartney endte opp med å synge den alene. “Tell me darling” i teksten høres jo ut som er myntet på Freddie!

Sangen ble innspilt i Pauls eget studio, Hog Hill Studio 11. og 12. mars 1987 og overdubbinger fant sted i Abbey Road i juli, der man la på orkester, saksofon, fiolin og fløyte. Skuespiller Victor Spinettis lillebror Henry spiller trommer på sangen. George Martin orkestrerte og mikset sangen.

Paul McCartney lagde sitt eget “storyboard” for de tegnede sekvensene i musikkvideoen til “Once Upon A Long Ago”.

Paul McCartney samarbeidet med animatøren Geoff Dunbar om musikkvideoen for “Once Upon A Long Ago” (1987), da han ville kombinere den dramatiske filmen med et par koselige tegnefilm-sekvenser. Til salgs på ebay ligger nå Pauls egentegnede “storyboard” for en av de to animerte sekvensene.Det er et stort ark med 14 annoterte skisser av Paul McCartney i sort tusj. Andre anmerkninger finnes med en annen håndskrift, sannsynligvis Dunbars.

Tegningen ble opprinnelig lagt ut for salg via auksjon hos firmaet Bonham’s den 29. juni 2016. Det medfølger ekthetsbevis fra en av regissørene for filmen, Michael Ross.

Den ferdige animasjonen var selvsagt helt annerledes tegnet enn Pauls skisser, da han jo bare skulle vise hva som skulle foregå i filmen.

Paul tok en sjanse da han valgte å inkludere sangen på sin samle-LP, “All The Best” – ettersom den jo ikke hadde vært en hit ennå – den kom som single først to uker etter albumet! Men heldigvis kom singlen, Pauls førtiende single i UK, inn på singlelista, på en 10. plass. I USA var ikke sangen med på albumet, og den ble heller ikke utgitt som single der. I UK kom sangen ut på single, CD-single, to forskjellige 12″ maxi-singler samt på videokassetten “Once Upon…a Video”. På de to 12″-singlene fikk vesten en smak av det russiske albumet CHOBA B CCCP i form av fire sanger derfra. Baksiden av singlen var en forsmak på Pauls ferske samarbeid med Elvis Costello med sangen “Back On My Feet”.

Kilde: ebay

Legg inn en kommentar