Upublisert Lennonbilde får overskrifter

Daily Express 19. juni 2019

Daily Express brakte 19. juni et hittil upublisert bilde av John Lennon med gitar på en strand i Spania. Det er tatt av Lennons venninne, fotografen Gabrielle Crawford mens de begge var i Spania i forbindelse med filmopptakene til “How I Won The War”. Gabrielle var gift med filmens hovedrolleinnehaver, Michael Crawford. Med på bildet er også Lennons sjåfør Anthony og i bakgrunnen ligger Ringos kone, Maureen Starkey.

Lennon hadde mye fri fra innspillingene av «How I Won The War», her er han ved stranden og fotografen eksperimenterer med en «fisheye» linse.

Gabrielle sier: “John var ikke med like mye i filmen som det Michael var, så jeg tilbragte mange timer sammen med ham, mens vi fant på ting for å få tiden til å gå”.

“Vi levde et veldig privat liv i en eng bak villaen hvor vi bodde. Vi diskuterte livene våre – han var interessert i mitt og jeg var interessert i hans.”

Den rike vegetasjonen som omkranset villaen minnet John Lennon om Strawberry Field, en hage Frelsesarmeen eide nær hans barndomshjem i Liverpool. Det var i pausene mellom filmingene han komponerte “Strawberry Fields Forever”.

Gabrielle legger til: “Vi tilbragte også tid på en strand i Almeria, i Syd-Spania, hvor han arbeidet med sangen. Jeg drev og eksperimenterte med en fiskeøye-linse og tok dette bildet av John som spiller på gitaren sin.”

Det fascinerende bildet av Lennon, sittende på en strand og klimpre er fra Gabrielles personlige samling og har aldri tidligere vært publisert.

“Den høye fyren er Antony, som var sjåfør og bodyguard, og Maureen, Ringos kone, er også i bildet,” sier hun. Ringo og Maureen ankom 4. oktober og ble der til etter Lennons 26-årsdag 9. oktober. Nær en strand ved navn El Zapillo var en restaurant, El Manzanilla. Det var her at Lennon og hans venner feiret bursdagen sin.

Mens de delte hus ble Gabrielle med John på turer til hans favoritt platebutikk i Hamburg, hvor deres største utfordring var å unngå å bli jagd av hans fans.

Privat foto. Copyright Gabrielle Crawford

“Man måtte ligge i baksetet på hans store Rolls-Royce som hadde sotede vinduer,” husker Gabrielle.

“Han sprang da ut, sammen med sikkerhetsvakten og meg, og løp inn i denne butikken – som var stengt i påvente av hans ankomst. Der inne kunne vi være i timevis på jakt etter nye artister”.

“John var nysgjerrig på alt. Han var en meget vennlig person. Jeg syntes faktisk at han var ganske usikker. Personen jeg kjente var ikke frekk, han var som alle andre, slik er alle disse stjernene. det er bare vi som gjør de til noe de ikke er.”

Kilde: Daily Express

Legg inn en kommentar